Un grup de voluntaris de la Creu Roja Joventut del Camp de Morvedre ha sigut tot un exemple de compromís social per als alumnes de 5é de Primària de Caxton College, el col·legi britànic de Puçol. «Setmanalment fem eixides per a ajudar a les persones de la nostra comarca que més ho necessiten, en les quals els lliurem bàsicament aliments, roba i valorem el seu estat de salut», comenta Juan Vicente Granados, un dels voluntaris que des de fa anys col·labora amb esta secció de Creu Roja per a intentar donar calor als més desfavorits. «Moltes vegades, estes persones no només necessiten cobrir les seues necessitats bàsiques. També necessiten parlar, sentir afecte i saber que hi formen part d'un col·lectiu. Nosaltres estem ahí també per a això».

La xarrada es va estendre més del previst ja que professors i organitzadors s'adonaren de l'interès que estava despertant en els joves, els qui, encoratjats per la temàtica, no deixaven d'intervenir amb preguntes i reflexions. «Què és el que més valoreu en la vostra vida?», els interpel·lava Alex Miñana, el més jove dels voluntaris, actualment estudiant d'Infermeria. «Com vos sentiríeu si ho perguéreu tot: casa, família, diners, amics...?, continuava Alex, deixant muts als alumnes. «Doncs així hi ha molta gent i alguns molt majors. I per això necessiten que entre tots els donem suport».

Les explícites imatges en les quals apareixien els propis participants de la xarrada atenent a persones sense sostre han permès als alumnes acostar-se a una realitat de manera directa, sense filtres.

La responsable d'este grup de voluntaris, Marta Peñarrubia, s'encarregà d'oferir una visió integral d'esta organització humanitària i explicà que, a més de col·laborar amb les persones sense llar, també ajuden a víctimes de desastres mediambientals, entre moltes altres. «La nostra missió és la d'estar cada vegada més prop de les persones vulnerables, en els àmbits nacional i internacional, a través d'accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador i de desenvolupament, realitzades essencialment per voluntariat», destacà.

Gràcies a Creu Roja, este grup d'alumnes de Primària ha pogut adonar-se'n de la importància del voluntariat en la societat. És fonamental, assenyalen des d'esta organització espanyola, «sensibilitzar a la població més jove amb iniciatives educatives d'este tipus. Per això, acudir als col·legis per a mostrar-los allò que fem és molt interessant, perquè els parlem de la rellevància d'integrar en les seues vides valors tan apreciables com la solidaritat i la cooperació». I, açò, pot ser tan important com aprendre a llegir o a escriure correctament.