Les escriptores Carmelina Sánchez-Cutillas i Isabel-Clara Simó són les protagonistes de les noves auques que la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat ha dissenyat enguany dins de la iniciativa «Auques per a l'escola», que facilita als docents materials didàctics per a treballar els nostres autors i autores a l'aula.

Els textos de l'auca de Carmelina, amb il·lustracions de Ramon Pla, han estat elaborats per l'escriptor Víctor G. Labrado a partir dels records d'infantesa de l'autora a Altea, que conformen l'única novel·la que va escriure: Matèria de Bretanya. La d'Isabel-Clara Simó, il·lustrada per Rosanna Crespo i escrita per Francesc Gisbert, escriptor i president de la Coordinadora, descriu la carrera literària de la reconeguda autora alcoiana, que ha obtingut èxits tan contundents de crítica i públic amb obres com Júlia, Dones, El meu germà Pol, Històries perverses i És quan miro que hi veig clar.

«Auques per a l'escola» va començar l'any passat amb l'edició de l'auca commemorativa del centenari del naixement del poeta Joan Valls. A aquesta, van seguir les de Joan Fuster i Enric Valor, que poden descarregar-se gratuïtament en el web www.alcoiacomtatpelvalencia.org.

Quadern sobre Enric Valor

La iniciativa, que busca arribar al màxim nombre possible d'escoles per a donar a conéixer tant la biografia com l'obra dels nostres autors i autores, s'ampliarà progressivament amb la confecció de noves auques i es completarà amb la difusió d'un quadern sobre Enric Valor i altres personatges valencians. Les auques es distribuiran en tots els centres educatius col·laboradors de les Trobades d'Escoles en Valencià.