L'alumnat del Cicle d'Animació d'Activitats Fisicoesportives de l'IES Conselleria de València va programar un circuit de 12 estacions per les quals, el passat divendres, passaren els alumnes participants en la la XVI Jornada d'Atletisme de Jocs Esportius Adaptats.

La cita, organitzada per la Conselleria d'Educació i Esport, i celebrada a les pistes d'atletisme d'Alzira, comptà amb la participació de 700 persones entre alumnat, professorat i acompanyants, procedents de 14 centres d'Educació Especial de la província de València. Durant la jornada, es practicaren activitats físiques amb música i carreres d'obstacles, tanques i salts.

Els centres que participaren en la jornada són: CEE Comarcal Carmen Picó d'Alzira; Virgen de la Esperanza de Xest; Sant Cristòfol i Maestro Tarazona de Sagunt; CPEE Miquel Burguera de Sueca; La Encarnación i Torrepinos de Torrent; Enric Valor de Gandia; CPEE Rosa Llácer de Castellar-l'Oliveral; CPEE Ruiz Jiménez i CEE Profesor Sebastián Burgos de València; CEE Vall Blanca d'Ontinyent; Koynos de Godella, i Alberto Tortajada d'Algemesí.

Pròximes activitats

En el marc dels jocs esportius, una de les actuacions bàsiques desenvolupades per la Conselleria d'Educació i Esport són els jocs esportius adaptats, dirigits a persones amb algun tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial, integrats la majoria als centres d'Educació Especial.

En estes jornades esportives es duen a terme activitats adaptades a les discapacitats de l'alumnat, molt variables i amb caràcter ludicoesportiu, així com esports reglats convencionals per als alumnes de més nivell. Les activitats previstes per als pròxims mesos són una jornada de colpbol a Beteró, el 2 febrer; bàsquet a València, el 28 de març; una jornada a Xest, el 9 d'abril, i, finalment, dues jornades de futbol sala a València, el 22 i 30 de maig.