La dotzena edició de les Jornades Socioeducatives de Sueca, organitzades pel Gabinet Psicopedagògic Municipal, se celebraran el 21 de febrer i el 23 de març al Centre Cultural Bernat i Baldoví amb el lema «Educació Inclusiva». Més de 500 persones es reuneixen any rere any per a assistir a un esdeveniment que s'ha consolidat ja com un referent en l'àmbit de la intervenció socioeducativa al territori valencià.

En la primera sessió, que serà a les 19 h, Miguel López Melero, catedràtic de Didàctica i Organització Escolar a la Universitat de Màlaga, impartirà la ponència titulada «¿Educación inclusiva o equidad educativa? Una perspectiva de justicia social». López dirigeix des de 1990 «Proyecto Roma», una institució de referència en el món de la pedagogia contemporània l'objectiu de la qual és demostrar que la intel·ligència pot ser construïda i desenvolupada a partir de les diferències i per mitjà d'una educació i un entorn adients.

Jocs inclusius

L'altra, a les 9.30 h, consistirà en un taller sobre patis i parcs dinàmics a càrrec de Gey Fernández Lagar. Llicenciada en Història i Geografia i tècnica superior en Educació Infantil experta en Trastorns del Espectre Autista (TEA), Fernández dirigeix el centre psicopedagògic Entramados. És autora del llibre Patios y parques dinámicos, en el qual desenvolupa una metodologia específica que promou el joc inclusiu a l'hora del pati mitjançant 36 fitxes visuals de jocs.

L'activitat està dirigida als professors i les professores dels centres educatius, els professionals de la psicologia, mares i pares d'alumnes, i en general a totes les persones interessades en el món de l'educació. Les inscripcions es poden fer al Gabinet Psicopedagògic de Sueca, enviant un correu electrònic a sueca_psi@gva.es o telefonant al 96 171 24 01. Els docents, a més, podran obtindre un certificat del CEFIRE de Gandia si s'hi inscriuen en www.mestreacasa.gva.es/web/cefiregandia i assisteixen a les dues sessions.