Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Innovació en les aules

Primeres passes de l'FP de Química Industrial

Els i les estudiants del nou cicle realitzen el curs de seguretat per poder accedir a les instal·lacions de la BP

Primeres passes de l'FP de Química Industrial

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Química industrial de l’IES Vicente Castell de Castelló ja han rebut la seua primera formació en seguretat en la refineria del Grau de la capital de la Plana. Esta formació és un requisit indispensable per a poder accedir a les instal·lacions de la BP, on treballen 469 persones, i forma part del pla d’estudis del nou cicle, que inclou una formació completa en els propis processos industrials i en una cultura empresarial basada en la seguretat com és la que ha implantat la BP.

La jornada es desenvolupà en el Centre de Formació en Seguretat que la refineria té en les seues instal·lacions del poligon industrial del Serrallo, on es realitzà la introducció teòrica i pràctica en Prevenció de Riscos Laborals i Formació Mediambiental. Açò permet als alumnes prendre consciència de la importància de formar-se en seguretat perquè, en el moment en què arriben a la indústria, siguen els responsables d’assegurar que totes les operacions que es desenvolupen en les diferents unitats de procés es realitzen amb les màximes garanties de seguretat.

Este primer mòdul forma part d’un programa més extens en el qual els alumnes continuaran acudint a les instal·lacions del Grau de Castelló per a formar-se en diferents processos de fabricació i rebre xarrades, per part de tècnics especialistes de BP, per a reforçar blocs concrets del CFGS.

Cooperació entre institucions

Este cicle, inaugurat el passat 19 de setembre amb 18 alumnes, s’impartix en l’institut públic Vicent Castell, després d’una dècada de reivindicacions, també incluou la primera modalitat d’FP Dual de la Comunitat Valenciana en esta especialitat adaptada als requisits de supervisor de planta química en refineries de petroli i gas natural. Amb esta oferta, es dona resposta a la necessitat del teixit industrial i empresarial de la província de Castelló de tindre mà d’obra qualificada.

La iniciativa, que ha sigut possible gràcies a la cooperació entre les empreses de l’Associació d’Indústries del Serrallo (Indes) i la Conselleria d’Educació, permet a la companyia castellonenca participar de forma activa en els processos de millora i innovació del teixit productiu i constituix una mostra de la seua responsabilitat social, en apostar per la captació de talent local assegurant una oferta de 20 llocs anuals, com a relleu generacional, el que suposaria la contractació de tot l’alumnat d’esta primera promoció del cicle Superior de Química Industrial.

Compartir el artículo

stats