Esta setmana ha conclòs la temporada de «Sensacions Marines», activitat realitzada pel departament d'Educació de l'Oceanogràfic i destinada a alumnes amb diversitat funcional.

Des del mes de setembre de 2018, quan es va iniciar l'activitat, fins a la setmana passada, han passat pel Oceanogràfic un total de 919 persones pertanyents a 30 centres de la Comunitat Valenciana; tot un èxit de participació.

El projecte «Sensacions Marines» sorgix de forma gratuïta gràcies als patrocinis del Cermi (Comité Valencià de Representants de persones amb discapacitat) i Iberdrola, davant la necessitat de crear activitats específiques dirigides a grups amb Necessitats Educatives Especials (NEE) de la Comunitat Valenciana. Per això, s'establí un plantejament didàctic adaptat a qualsevol de les característiques diverses dels grups, atesos els principis de qualitat i equitat per a la millora de la qualitat educativa.

En esta activita,t s'ha fomentat l'observació i identificació de diferents animals marins, així com el respecte del medi ambient en general i del medi marí en particular. Per a realitzar-la correctament, s'ha utilitzat una sèrie de mostres biològiques reals referents a les espècies d'animals marins existents al parc, i el «Toca-toca», on han pogut tocar xicotets animals invertebrats (eriçó de mar, cogombre de mar i estrela de mar).

En definitiva, l'activitat de sensacions marines ha sigut molt ben acceptada pels diferents col·lectius que han participat i la continuació d'este tipus d'activitats suposa un acostament del món marí als grups de Necessitats Educatives Especials.