La Conselleria d'Educació i Esport, la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol organitzen, per quart any consecutiu, el Dia de l'Esport entre els centres educatius valencians amb motiu del Dia Internacional de l'Activitat Física.

El Dia de l'Esport se celebrarà el divendres 5 d'abril, i es commeora en nombrosos centres educatius valencians des de fa 4 anys. Les escoles que hi vulguen participar s'han d'inscriure, abans del 31 de gener, en la pàgina web de la Fundació Trinidad Alfonso (www.fundaciontrinidadalfonso.org/dia-del-deporte).

Per a participar, les escoles han d'elaborar un vídeo amb les activitats que es duran a terme durant esta jornada, responent a la pregunta «Per què és important fer esport a la meua escola?». Només per participar-hi, cada centre educatiu rebrà un paquet de material esportiu valorat en 120 euros. A més, els 6 millors vídeos rebran un xec regal de 2.000 euros per a equipament esportiu.

Este projecte reforça la implicació de la comunitat educativa amb el seu centre i fomenta metodologies cooperatives entre l'alumnat. A més, dona a conéixer diverses varietats de disciplines esportives i divulga els valors de l'esport entre l'alumnat i el professorat.

La iniciativa és fruit de la marca «Comunitat de l'Esport», que naix de la col·laboració entre la Direcció General d'Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso.

«Comunitat de l'Esport» aglutina i ordena tot l'esport que es practica i es gaudix al territori valencià. A través desta marca, també es dona suport a les federacions i seleccions autonòmiques.

Les celebracions escolars del Dia de l'Esport han tingut una gran acollida durant els últims anys i cada any més escoles s'impliquen en el Dia Mundial de l'Activitat Física i de l'Esport. En 2017, la celebració va comptar amb el suport de més de 200 centres; en 2018, hi van participar més de 95.000 xiquetes i xiquets de 300 centres educatius, i enguany l'objectiu és aconseguir la participació de més de 500 centres.