Més de 400 persones - professors i acompanyants- de la Comunitat Valenciana van participar dissabte passat en el Dia del Professor 2019, organitzat per l'Oceanogràfic i en el qual van poder conéixer l'oferta educativa de l'aquari, destinada a enfortir els coneixements curriculars dels alumnes, així com les instal·lacions del centre.

El dia va començar a l'Auditori del Mar Roig amb la projecció de les dues pel·lícules del cinema en quatre dimensions Huracà i 20.000 llegües de viatge submarí. Posteriorment, van recórrer les principals zones de l'aquari com Misteris del Mar, l'ARCA del Mar, la zona tècnica de l'àrea d'Oceans i la de Quarentena, on romanen els animals en recuperació o els de nova incorporació.

Quatre noves activitats

Quatre noves activitatsEls i les mestres han conegut de primera mà de l'equip educatiu les tres novetats que s'oferixen en esta matèria enguany i les activitats que es mantenen.

La primera dirigida a alumant de Primària (de sis a dotze anys) és «3, 2, 1 Immersió» per a Primària, amb una durada de tres hores, en la qual l'alumnat de sis a dotze anys es convertix en investigador descobrint curiositats i participant en un joc creatiu.

La segona és «Misteris del mar», amb una durada d'una hora i quart, per a conéixer este nou espai de l'Oceanogràfic i realitzar una didàctica aula-taller per a aprofundir en la formació.

I, finalment, «TortuOca», un innovador joc amb pissarra digital en el qual s'aprén sobre el cicle vital de les tortugues.

D'altra banda, «PequeInmersión» és una activitat de tres hores per a Infantil (de quatre a sis anys). Es tracta d'una immersió en els secrets de l'Oceanoràfic, en companyia d'un educador, per a conéixer als diferents animals i les cures que reben, incloent una exhibició de dofins i la resolució d'endevinalles.

Activitats amb èxit

Activitats amb èxitLes altres tres activitats ja consolidades que es van oferir als centenars de professors són el Recorregut «TeMÁRTico», per a estudiants de quatre a 16 anys, d'una hora i quart, en la qual es pot seleccionar el recorregut que millor quadre amb les necessitats del curs, que inclou vore mostres biològiques reals.

La visita guiada a la zona tècnica comprén a escolars de 10 a 16 anys i té una hora i quart de durada. En ella es pot conéixer l'interior del Oceanogràfic des d'un punt de vista tècnic i pràctic de l'àrea de Quarentena o el treball diari de l'àrea d'Oceans on estan els taurons.

I, finalment, les Aules Taller, que permeten triar entre una àmplia varietat de tallers per a donar suport a les expectatives curriculars dels cursos. En esta opció, es combina una activitat pràctica en una aula amb la visita a una de les instal·lacions en companyia d'un educador.

En el passat curs escolar 2017-18, es van realitzar quasi 450 tallers educatius, amb una participació d'uns 10.000 escolars dels diferents nivells educatius.