La La tercera edició del Seminari Permanent d'Investigació sobre Art, Falles i Educació «EducaFalles 2019» se celebrarà l'11, 25 i 26 de març de 17.30 a 20.30 h al centre d'innovació Las Naves de València.

La inscripció és gratuïta i oberta a qualsevol persona interessada. El seminari es completa amb el curs «Les falles com a recurs pedagògic», adreçat a professorat en actiu, i tindrà lloc els dies 1, 2, 8 i 9 d'abril de 17.30 a 20.30 h a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

El personal docent que s'inscriga al seminari i al curs rebrà un certificat de 30 hores de formació del CEFIRE de València. L'alumnat que no estiga matriculat en el CEFIRE només podrà assistir al seminari, certificat amb 15 hores d'activitat formativa.

L'11 de març, Ricard Ramon, professor d'Educació Artística a la Universitat de València (UV), i Pepe Romero, professor del Departament d'Escultura de la Universitat Politècnica de València, estudiaran les potencialitats i oportunitats artístiques i educatives de les falles a l'escola.

Els dies 25 i 26 de març hi haurà les sessions «Narratives i geografies educatives i artístiques de les falles» i «Falles, ciutat i escola articulades per les arts», a càrrec d'Amparo Alonso i Ricard Huerta, respectivament, professorat del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València.

Durant la celebració de les Falles es convidarà els participants inscrits, tant en el seminari com en el curs, a desenvolupar activitats específiques d'observació i anàlisi de les Falles com a experiència artística i educadora.