La Conselleria d'Educació ha organitzat una nova jornada de la iniciativa «Compartim, Comunitat Educativa». En esta ocasió, es tractarà la dislèxia, en una sessió que es realitzarà el pròxim 22 de març, a partir de les 18 hores, a la sala d'actes de la conselleria (avinguda Campanar 32, de València).

La jornada comptarà amb dos conferències. La primera, anomenada «Dislèxia: cap a un enfocament pedagògic i inclusiu», serà a càrrec de Javier Cortés de Las Heras, mestre, llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació i doctor en Educació. De las Heras és actualment orientador educatiu a l'IES Berenguer Dalmau de València, i a més, va obtindre el Premi Extraordinari de Doctorat i 1r Premi Nacional d'Investigació Educativa.

La segona conferència, amb el títol «Una experiència personal», serà protagonitzada per Sara Álvarez Estellés, estudiant i il·lustradora gràfica.

En finalitzar ambdues intervencions, hi haurà un torn obert de paraula perquè intervenga el públic i en la jornada també estarà present Jaume Fullana, director general de Política Educativa. Les inscripcions es poden fer fins al 20 de març en el web (http://www.ceice.gva.es/va/web/ordenacion-academica/formulari-d-inscripcio-dislexia), i cal realitzar-la perquè l'aforament és limitat.

Un any de jornades

La Direcció General de Política Educativa va realitzar la primera jornada de «Compartim, Comunitat Educativa» ara fa un any, i estigué centrada en l'autisme, amb l'objectiu de millorar la inclusió de l'alumnat en l'àmbit educatiu.

Este espai fomenta la participació de tots els agents de la comunitat educativa -professorat, alumnat i família-, amb la posada en comú de temes d'actualitat i d'interés, com els trastorns de l'espectre de l'autisme (TEA), els hàbits de la son, el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH), els trastorns de l'alimentació, l'atenció a l'alumnat d'altes capacitats, el trastorn en l'aprenentatge de llengües i la dislèxia.

Totes les sessions se celebren un divendres al mes i, per a facilitar la participació de pares i mares, es disposa d'un servei de guarderia.

Des de la conselleria apunten que la participació de les famílies en la vida del centre és un dels factors d'èxit escolar i de la millora de resultats acadèmics. Per això, estes sessions tenen l'objectiu d'assolir un nivell d'inclusió més alt i més participació de mares i pares.