La prestigiosa marca de conferències TEDx CiutatVelladeValència presenta en l'Oceanogràfic l'edició de 2019 per a difondre idees que paguen la pena,com un programa de conferències locals organitzades de forma independent que permeten gaudir d'una experiència similar a les conferències TED.

El dissabte 30 de març serà una jornada per a tractar d'explicar allò que no es veu, però que, diàriament, incidix de manera directa en les nostres vides. Sota el nom «Intangible», diversos conferenciants exposaran la seua manera de veure la vida i d'interpretar el nostre entorn, amb idees que faran reflexionar a tots els assistents en el gran aquari de peixos de Mar Roig.

Entre ells estarà Carlos Magdalena, botànic i conservador des de fa dues dècades del jardí londinenc Kew Gardens, que ha sigut batejat com «el mesías de les plantes», per la seua constant tasca de salvar espècies vegetals de l'extinció.

Per la seua part seua, Florent Amion, director manager de Vygon España, explicarà el per què de la creació dels Premis Hospital Optimista, una iniciativa que naix per a reconéixer pràctiques positives que contribuixen a generar un entorn més saludable per al pacient i la seua família.

Laura García Andreu, guionista i directora de (m)otherhood, exposarà la seua visió sobre la no maternitat, barallant contra l'estigma social femení i defensant el dret de la dona a no ser mare.

Seran set speakers més els que, en els 18 minuts d'intervenció, completen el cartell: Remedios Cervantes (actriu i presentadora), Raquel Sastre (còmica), Eliseu M. Roig (campaner de la Torre del Micalet), Lucía Hipòlit (neurocientífica de la Universitat de València), Diana d'Arias (dissenyadora gràfica), Kike Trull (esportista d'ultra resistència) i Ana Ribera (autora de «Los días iguales»).

A més, dos grups de la prestigiosa universitat de Berklee, Gravity Duo i Ensemble Olya, donaran la nota sonora a l'esdeveniment, al qual està previst que assistisquen més de 400 persones.

Aventures i tallers

TEDx CiutatVelladeValència no es queda en un mer cicle de conferències, sinó que es convertix en una experiència dins i fora de l'escenari, amb diversos tallers al llarg de tota la setmana en València. Entre ells, es podrà realitzar un tour per l'art urbà del barri del Carmen, de mà de l'artista David de Limón, un dels artistes més coneguts de la ciutat.

D'altra banda, en l'Oceanogràfic de València tindrà lloc una experiència immersiva amb l'aventura «L'altre costat de l'aquari», que descobrirà els bastidors de l'aquari més gran d'Europa; a més diverses rutes per a conéixer la vegetació de València, l'ús dels espais públics en la història, un running tour, i tasts de café i xocolate.

Durant el matí del dia 30 tindran lloc diversos tallers per als assistents a l'esdeveniment, a través dels quals podran aprendre estratègies de vendes d'alta velocitat, com crear una marca personal, com preparar-se per a viure en una societat freelance, improvisació per a parlar en públic, convertir-se en director de un mateix, generar eines creatives i fer brillar l'error, resoldre el repte de la idea força, o les claus per a ser un millor corredor.