La Conselleria d'Educació ha resolt 199 beques de mobilitat de Formació en Centres de Treball (FTC) a Europa per a alumnes de Formació Professional. Amb estes ajudes, este curs l'alumnat realitzarà el mòdul d'FTC en empreses del Regne Unit, Irlanda i França.

La mobilitat europea permet conéixer una realitat laboral diferent de la valenciana, i també millorar els coneixements lingüístics de la llengua del país de destinació. Per això, té com a objectiu que l'alumnat puga millorar la seua ocupabilitat amb pràctiques en altres països europeus.

La formació en centres de treball és una etapa pràctica obligatòria que forma part del currículum dels cicles formatius com un mòdul més i que inclou estades en un entorn laboral real. Per això, Educació dona suport a la realització d'estes pràctiques.

Del total d'alumnes becats, 83 són dones i 116 són homes. Per comarques, 58 provenen de les d'Alacant, 29 alumnes són de les de Castelló i 112 de les de València.

Procés de selecció

Irlanda i Regne Unit són les destinacions amb més places, 179, de les quals 172 són de la modalitat total i 20 de la parcial. En el cas de França, s'han adjudicat set places de modalitat total.

En la modalitat total es farà una estada a l'estranger de 400 hores laborals certificables, mentre que en la modalitat parcial, la durada és de 28 dies i 100 hores laborables. La beca per cada alumne inclou les despeses ocasionades pel viatge: avió, allotjament, manutenció i transport.

L'alumnat beneficiari supera un procés de selecció que, entre altres coses, consta d'una prova de nivell de coneixement de la llengua estrangera. La nota de tall del procés s'obté de la mitjana aritmètica entre l'expedient acadèmic i la nota d'esta prova de coneixements lingüístics.

Estes beques estan cofinançades per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.