La Fundació Oceanogràfic participà dilluns passat en l'esdeveniment Tackling Plastic Poluttion en el Parlament del Regne Unit, organitzat per Plastic Oceans UK, al costat de la Coalició per a la Prosperitat Global i el grup parlamentari de tots els partits sobre la Prevenció de Deixalles Plàstiques. L'objetiu era exposar davant uns 150 diputats, científics i líders empresarials la terrible situació actual i les possibilitats que existixen de recuperar la salut dels oceans.

La presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig, i el membre del seu comité científic i director de l'Aquari de Sevilla, Juan Antonio Romero, a més de conéixer de primera mà les informacions i opinions de les principals figures compromeses amb el problema com la CEO de Plastic Oceans, Jo Ruxton, i sir David Attenborough, van presentar un pla de col·laboració amb Plastic Oceans.

El científic i divulgador Attenborough, qui va dir que la pel·lícula « A plastic ocean» ha canviat la visió en el món sobre la contaminació marina, va assenyalar la vergonya de contaminar el planeta amb plàstic i va instar a reconéixer sense temor «la nostra responsabilitat a causar aquesta crisi». Va assenyalar que el món avançat es llava les mans i li demana a altres països que facen el treball brut i «llaven les nostres mans».

La també fundadora de Plastic Oceans, Ruxton va afirmar que «no podem simplement reemplaçar el plàstic d'un sol ús amb una altra alternativa d'un sol ús que portarà una altra sèrie de problemes amb ell. Ara tots som conscients, ara hem d'aprendre de nou per a impulsar el canvi de comportament», va dir.