Entre aquestes iniciatives hi ha el cicle «Dijous de Sant Vicent Ferrer», que té lloc una vegada al mes a les 19 h a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau de València. Les conferències, organitzades en col·laboració amb la Universitat de València, es van inaugurar el passat 26 de setembre de 2018 amb «Sant Vicent Ferrer: vida i llegenda d'un predicador», a càrrec de l'escriptor i acadèmic Joan Francesc Mira.

La pròxima sessió, titulada «El relat de sant Vicent Ferrer abans i després de Trento», està programada per al 28 de març i serà impartida per Carme Arronis Llopis, professora de Filologia Catalana a la Universitat d'Alacant. El cicle es tancarà al setembre amb una ponència sobre la iconografia del religiós.

La celebració acadèmica i cívica comptarà, segons l'AVL, amb dues exposicions generals i una tercera d'itinerant, a més d'actes institucionals en diferents municipis valencians. Igualment, hi haurà una ruta vicentina per la ciutat de València i un documental sobre la seua vida en À Punt. A l'octubre, s'organitzarà el congrés internacional «Vicent Ferrer. Projecció europea d'un sant valencià», que es desenvoluparà a València i Morella, i comptarà amb experts nacionals i internacionals.

Amb l'Any Sant Vicent Ferrer també arribaran noves publicacions, tant les relacionades amb la seua biografia, com els sermonaris i els estudis sobre aspectes de la trajectòria humana, intel·lectual i religiosa del sant. També està previst que es publique una unitat didàctica i un còmic.