Uns 500 alumnes d'un total de 12 instituts participaren en la trobada del Projecte Pigmalió, que es va celebrar ahir, a l'Ermita de Santa Ana d'Albal, on gaudiren d'una jornada plena d'activitats.

El Projecte Pigmalió es basa en la tutoria entre iguals per a millorar la convivència de l'alumnat als instituts i previndre diversos problemes. Seguint esta metodologia, estudiants voluntaris de 3r, 4t,1r de Batxillerat i FP «apadrinen» als nouvinguts de 1r d'ESO.

L'objectiu és, segons afirmen des de la coordinació de la jornada, que els joves que més temps duen als centres ajuden als més menuts en la seua adaptació, ja que la majoria arriben als instituts amb 11 o 12 anys. Així, la seua tasca consistix en integrar-los i guiar-los, tant a nivell acadèmic com emocional.

Un encontre que creix

El curs passat , cinc centres van realitzar la primera trobada a Catarroja. En la segona edició han participat els IES: Albal, La Sénia (Paiporta), Berenguer Dalmau (Catarroja), 25 d'abril (Alfafar), Enric Valor (Picanya), El Puig, Bernat guinovart (Algemesí), Massanassa, Dr. Faustí Barberà (Alaquàs), Professor Manuel Broseta (Banyeres de Mariola), la Florida (Catarroja), i Jorge Juan (Port de Sagunt).

L'edició d'enguany s'ha realitzat amb la col·laboració dels ajuntaments d'Albal i Beniparrell i el Projecte Pigmalió es realitza des de fa 30 anys amb el suport de la Conselleria d'Educació.