Cada any, l'Oceanogràfic organitza diversos cursos especialitzats dirigits a un públic adult. El pròxim 8 d'abril començarà la formació centrada en taurons, que es prolongarà durant cinc dies. La durada total és de 20 hores, distribuïdes de dilluns a divendres de, 16.00 a 20.00 hores.

En esta ocasió, l'alumnat podrà aprendre des d'aspectes bàsics com l'anatomia i l'evolució dels taurons, fins a característiques més complexes com el manteniment al medi controlat o altres aspectes veterinaris a tindre en compte.

Hi haurà tant sessions teòriques com sessions pràctiques, un requisit cada dia més demandat per l'exigent alumnat (molts d'ells estudiants universitaris) que s'inscriu als cursos. A més, cada sessió serà impartida per professionals amb experiència en els diferents àmbits de les temàtiques propostes.

En concret, es tracta de Selecció d'espècies, Instal·lacions i qualitat d'aigua, Transport, Busseig amb taurons, Alimentació, Medicina veterinària i altres aspectes del maneig en aquaris, com els censos d'animals, la presa de dades i la identificació. Com sempre, les classes es desenvoluparan en aules i laboratoris de l'Edifici Fundació Oceanogràfic i en les instal·lacions i la zona tècnica de l'Oceanogràfic.

Esta edició del curs de Maneig i manteniment de taurons té un significat especial, ja que en 2019 l'Oceanogràfic ha inaugurat la campanya «Taurons», un viatge a través de tots els mars per a conéixer a l'animal més icònic de tots els oceans i una exposició transversal en totes les àrees de l'aquari.

Cara a cara amb taurons

L'Oceanogràfic és un dels pocs racons del món on es poden contemplar 100 exemplars de taurons de més de 20 espècies diferents. Com no hi ha res com comprendre a un animal per a aprendre a estimar-lo i respectar-lo, el curs és una ocasió única per a conéixer estos fascinants éssers que, injustament, han protagonitzat falsos mites. Així doncs, els estudiants coneixeran el dia a dia dels cuidadors de taurons i els secrets de l'interior de les instal·lacions, on voran tot el treball que comporta el seu manteniment. Tanmateix, podran acostar-se als costums i adaptacions d'estos increïbles peixos cartilaginosos.