L'Ajuntament d'Algemesí donarà a conéixer els noms dels guanyadors i les guanyadores de la segona edició dels Premis Literaris Ciutat d'Algemesí en un acte de lliurament que se celebrarà divendres a les 19 h al Teatre Municipal, on es presentaran les obres guardonades ja editades.

El certamen consta de dues modalitats diferents: d'una banda, s'atorga el Premi de Narrativa Infantil Enric Lluch, i de l'altra, es lliura el Premi Fundació Caixa Cooperativa de Poesia Infantil. Ambdós compten amb una dotació de 3.000 euros. Podien optar al premi tots els escriptors i les escriptores, de qualsevol nacionalitat, que presentaren obres de narrativa o poesia originals i inèdites, escrites en valencià i adequades als lectors infantils (8-12 anys).

El jurat -format pels escriptors Enric Lluch, Francesc Gisbert i Fina Girbés; el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Algemesí, Pere Blanco; el director general de la Caixa Rural d'Algemesí, Francisco Soler, i l'editor d'Andana Editorial, Ricard Peris- es va reunir el passat gener per a decidir les obres guardonades. En la categoria de narrativa, l'obra escollida ha estat La Colla dels UC, presentada amb el pseudònim «El capità», i en la de poesia, el premi ha recaigut en Poemes i cançons, que ha participat amb el pseudònim «Romuald».

Les escriptores Purificació Mascarell i Teresa Broseta van guanyar, en la modalitat de narrativa i poesia infantil respectivament, la primera convocatòria dels premis. Prop de 200 persones no es van voler perdre la gala de lliurament d'aquest primer certamen que va premiar les obres Centre Comercial l'Oblit i Poesia de nit i de dia.