La nadadora Teresa Perales acompanyarà demà a una tortuga en el seu viatge de tornada al mar. Perales, madrina d'este animal, ha seguit molt de prop la història de superació d'este queloni des que el va conéixer de primera mà el mes de setembre passat, en la seua visita a l'Arca del Mar, «l'hospital de tortugues»amb el qual compta l'Oceanogràfic.

Este exemplar va arribar a les instal·lacions amb una embòlia gasosa i fractura de la closca, lesions ocasionades per l'impacte d'una embarcació.

La tortuga, que rep la numeració 407 com a registre d'entrada a l'Arca del Mar, s'ha recuperat favorablement gràcies a les intensives cures del personal de la Fundació Oceanogràfic. Per açò, esta tortuga és tota una campiona, igual que la seua madrina, qua ha guanyat 26 medallas en les Jocs Paralímpics entre 2000 y 2016 i també va aconseguir un total de 20 medalles en els Campionats mundials de natació. Adaptada entre los años 1998 y 2017.1?7?8?9?10?11? El 29 de agosto de 2012, fue la abanderada de la delegación española en la ceremonia de inauguración de los Juegos Paralímpicos de la ciudad de Londres.12?