L'Escola de Pasqua de l'Oceanogràfic de València ha començat ja amb 125 escolars que van ingressar este dimarts al matí, una xifra que marca un nou rècord d'esta activitat anual, que va creixent any a any.

L'Escola , que organitza el departament d'Educació de l'Oceanogràfic, es desenvolupa fins al divendres. Es tracta d'una activitat que pretén acostar als xiquets i xiquetes el coneixement dels professionals del centre sobre els principals animals marins, que habiten les instal·lacions i enguany, principalment, sobre el tauró.

L'alumnat té l'oportunitat de viure de prop unes experiències que l'aproxima al món animal marí des d'un punt de vista didàctic i concienciador, que comença amb una recepció i primera visita d'instal·lacions de Mediterrani, Temperats i Tropicals, i que acaba el divendres amb activitats en la platja després de la solta d'una tortuga.

Durant els matins de l'escola, els participants podran visitar les instal·lacions de l'Oceanogràfic de la mà dels educadors, que els acompanyaran en tot moment, així com d'entrenadors i aquaristes que contestaran a totes les qüestions que els vulguen plantejar.

El missatge de conservació i conscienciació comença amb un taller de reciclat de plàstics, donat que la seua superabundància s'ha convertit en el principal problema dels mars. Cada escolar porta una botella de plàstic de casa per a transformar-la en un tauró.

Com els protagonistes d'esta escola són els taurons, l'alumnat col·laborarà en la seua alimentació, acompanyant als cuidadors en la seua tasca diària.

Alguns dels cuidadors donaran una xarrada especial explicant anècdotes del seu treball en la cura dels taurons i mostraran el seu vestit de bus i les eines que utilitzen per a cuidar a aquests grans peixos. Serà possible, també, veure una pel·lícula infantil en 4D amb tots els efectes de vent, pluja, etc.

Gimcana nocturna

Cada dia s'exposarà un repte que esbrinar de l'aquari perquè participen en grup. Però el gran repte, serà realitzar una flashmob, amb la temàtica tauró, per tot el parc. Es gravaran les imatges i estaran disponibles en internet a través d'un enllaç juntament amb les imatges.

Arribada la nit, després del sopar, tots junts podran jugar a la gran Gimcatauró nocturna.

Eixa nit, la demà dijous, els xiquets de l'Escola de Pasqua es convertiran en autèntics detectius. En cada instal·lació de l'Oceanogràfic hi haurà una amenaça per als oceans que hauran de trobar. Totes aquestes proves tindran com a objectiu posar fora de perill l'oceà i als peixos que els poblen. Una vegada es descobrisquen totes les amenaces, la labor de l'escola serà eliminar-les perquè els taurons puguen viure en pau i els participants dormir tranquils en el famós Túnel dels Taurons.