Més d'un centenar d'estudiants de cinc col·legis i instituts jugaren una partida d'Scrabble gegant, entrellaçant paraules per l'educació i pel planeta. Per a jugar, utilitzaren les lletres que fabricaren a classe amb materials reciclats.

L'acció tingué lloc divendres passat, en el Jardí del Túria de València, sota el pont del Real, i suposà la cloenda a la setmana d'Acció Mundial per l'Educació.

En la iniciativa -impulsada per l'ONG Entreculturas i la Fundació Mainel, a més d'una desena d'entitats-, participaren el Col·legi Sagrado Corazón Carmelitas, el Pio XII i Escuelas San José, de València; l'IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot; i el Col·legi Santa María de Vila-real. A més, també s'implicaren estudiants de Magisteri, Educació Social, Pedagogia i Filosofia de la Universitat de València.

En el manifest, els participants valencians de la Campanya Mundial per l'Educació reivindicaren la necessitat de fer efectiu el dret a l'educació a tot el món, com a eina per a aconseguir un model social més sostenible; i exigiren als governs el compliment dels compromisos de l'ajuda al desenvolupament i la lluita contra el canvi climàtic.

Durant el matí, la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació acollí un debat.