La Conselleria d'Educació ha establert el període de matriculació per al curs 2019-20. El termini de presentació de sol·licituds d'admissió començarà el pròxim 9 de maig i finalitzarà el dia 17. Es tracta d'un tràmit que han de realitzar les famílies amb fills o filles que ingressen per primera vegada al sistema educatiu valencià o que, per qualsevol motiu, decidixen canviar de centre. Una vegada s'haja adjudicat la plaça, caldrà fer la matrícula.

Les xiquetes i els xiquets que han nascut l'any 2013 poden demanar plaça en 1r d'Educació Primària; els menors nascuts en 2016 ho podran fer en 1r de segon cicle d'Infantil (Infantil de 3 anys); i els nascuts en 2017, en les escoles de dos anys en els municipis on estan establertes.

El model oficial de sol·licituds es podrà obtindre telemàticament, a través de l'assistent disponible en l'espai web

http://www.ceice.gva.es/va/escolaqualitat, i emplenar per ordinador, o físicament, en un centre educatiu. En ambdós casos, és necessari lliurar una copia impresa i emplenada en l'escola que s'ha sol·licitad com a primera opció. Junt amb este imprés, caldrà aportar tota la documentació que acredite les circumstàncies al·legades.

Al web també es podran consultar les vacants disponibles en cada centre, en una ampliació que estarà activa a partir del 9 de maig.

Així mateix, en este espai web es podrà fer una consulta individualitzada del resultat del procediment i de la puntuació obtinguda, de forma provisional el 30 maig i de forma definitiva el 12 de juny.

Per últim, les famílies també podran trobar la normativa legal que regula el procediment d'admissió i informació relativa a les àrees d'influència dels diferents centres docents.

Al tauler d'anuncis dels centres, a més d'esta informació, es podran trobar totes les dades relatives, com ara el calendari d'admissió, el projecte educatiu i el projecte lingüístic autoritzat del centre. També s'exposaran les llistes provisionals d'admesos (20 de maig) i definitives (12 de juny).

Criteris de baremació

El barem a penes canvia respecte a l'introduït pel Consell del Botànic en els últims anys. L'única novetat és que les famílies beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) tindran tres punts. Sumaran un punt als dos que s'atorguen per la Renda per càpita de la unitat familiar, que si és igual o inferior a dos punts a l'IPREM té dret a 2 punts. Al no haver-se aprovat els Pressupostos Generals de l'Estat de 2019, el valor oficial per a l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) és el fixat per a 2018, que és de 7.519,59 euros anuals (14 pagues). En cas d'empat, la lletra O marcarà la diferència.