El director del Centre d'Educació i Noves Tecnologies de la Universitat Jaume I de Castelló, Jordi Adell, serà l'encarregat d'inaugurar dissabte la jornada formativa «Com potenciar la lectura en un entorn digitalitzat», organitzada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

L'activitat començarà a les 9.30 h amb la conferència «TIC i educació: On estem? On anem?», que presentarà la subdirectora de Levante-EMV, Isabel Olmos, i acabarà a les 17.30 h. Hi haurà un descans d'una hora i mitja per a dinar.

A més de Jordi Adell, hi participaran Pilar Garcia i Alícia Martí, professores del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València; Luis Illueca, professor del Departament de Ciències de l'Educació de la Universitat Cardenal Herrera; Jaume Centelles, mestre i col·laborador en diversos mitjans de comunicació, i Sandra Capsir, periodista i coordinadora del projecte «Emociona't amb la lectura».

Durant la jornada, els assistents aprendran a aplicar el treball cooperatiu a la lectura comprensiva, descobriran noves formes de treballar els llibres a l'aula amb ajuda de les TIC i analitzaran les possibilitats educatives dels dispositius digitals, les pàgines web i les aplicacions mòbils. En el web www.trobadaprofessorat.org està disponible tota la informació de l'esdeveniment.

La jornada és una activitat formativa homologada per la Conselleria d'Educació, Cultura, Investigació i Esport, en la qual els inscrits i inscrites tindran l'oportunitat d'aprendre d'un equip de ponents multidisciplinari format per professionals del periodisme, la literatura, la docència i la investigació. A més, en acabar l'activitat, l'organització enviarà per correu electrònic un certificat d'assistència de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura a qui hi haja participat.