S'acosta l'estiu, i amb ell les vacances escolars. Un moment perfecte per a participar en l'escola d'estiu de l'Oceanogràfic que enguany té com a títol «Investigant taurons», on els xiquets i xiquetes podran gaudir d'una àmplia varietat d'activitats sobre el món dels taurons, en quatre torns entre el 24 de juny i el 19 de juliol.

Els escolars, de 5 a 12 anys, que s'apunten a l'escola d'estiu podran gaudir de les noves, espectaculars i refrescants activitats, de dilluns a divendres de 9 a 17 hores, excepte el dijous que romandran tot el dia en e l'Oceanogràfic i dormiran amb taurons. Durant una setmana, aprendran molts aspectes relacionats amb el món marí.

Es tracta d'una aventura inoblidable en la qual els xiquets i xiquetes formaran part dels grups de taurons com el peix gat, tauró lleopard o el solraig clapetaj i on no faltaran les fabuloses activitats com el baptisme de mar, la visita a les zones tècniques o dormir amb els taurons, aprenent de forma divertida diferents aspectes del món marí en general i dels animals que l'habiten, sobretot els taurons.

El programa contempla la visita als diferents aquaris on es troben els taurons, a més de la seua zona tècnica, per a conéixer de prop curiositats d'estos animals, que no són tan fers com sembla i que molts d'ells estan amenaçats per les activitats humanes.

Els futurs investigadors aprendran tots els aspectes relacionats amb la vida dels taurons, com les seues característiques biològiques, les seues amenaces o la seua cura. També visitaran altres zones tècniques, com l'Àrtic, on estan les morses i les belugues. Allí els entrenadors explicaran les cures dels animals, què mengen, com juguen€.

També s'inclou una sessió de cinema 4D, el més gran d'Espanya, on voran la pel·lícula 20.000 llegües de viatge submarí i gaudiran dels efectes del vent, canvis de llum, aromes, neu, i vibració en els seients.

Tallers i conscienciació

A més, es realitzaran una sèrie de tallers i manualitats relacionades amb els taurons. El missatge de conservació i conscienciació està present perquè els menuts aprenguen jugant, coneguen el problema i les solucions. També visitaran l'Àrea de Recuperació i Conservació dels Animals del mar (ARCA de mar), un espai que funciona com un hospital i on es recuperen les tortugues ferides trobades en la Comunitat Valenciana abans de retornar-les novament al mar.

Però com serà a l'estiu i fa calor, els xiquets i xiquetes a partir de 8 anys realitzaran un «baptisme de mar», al costat d'un instructor de busseig, en una gegantesca piscina. Esta activitat consistix en realitzar una xicoteta immersió de poca profunditat (1 m) al llarg de la piscina i amb tot l'equipament necessari. Els infants que no realitzen el baptisme, bussejaran amb ulleres i tub i participaran en una atractiva dinàmica.

Però l'activitat d'aigua no acaba ací, ja que també aniran al delfinari on aprendran diferents aspectes sobre els dofins i el seu comportament. Com a bons investigadors, també se submergiran, literalment, en el medi del dofí per a poder observar-los i escoltar-los directament des de l'aigua, en un autèntic bany científic.

La nit del dijous està reservada per a una autèntica aventura marina, la gran gimcana ambientada en els taurons, on els participants es convertiran en autèntics investigadors del medi marí. En algunes instal·lacions de l'Oceanogràfic, integrat en la Ciutat de les Arts i les Ciències, hauran de superar proves i endevinalles sobre els taurons.

El matí del divendres es dedicarà per a les tortugues i de contacte amb el mar. Hi haurà una sessió competitiva d'activitats per a concloure amb la solta d'una de les tortugues que hauran conegut.