Invictus Lego, l'equip de robòtica format per alumnes del Col·legi Pureza de María Cid de València ha guanyat en Detroit (Michigan, Estats Units) el primer premi al Treball en Equip de la First Lego League, una prestigiosa competició mundial de ciència i tecnologia. L'equip es desplaçà als EUA el passat 22 d'abril, en un llarg viatge que els portà fins a Madrid i Filadèlfia, abans d'arribar a Detroit, on la competició es celebrà del 24 al 27 d'abril.

Abans, per a guanyar el «bitllet», este grup d'estudiants va participar en la Gran Final First Lego League Spain, que fou en Adeje (Tenerife), a la qual l'equip va arribar després de guanyar la fase autonòmica celebrada a Alcoi i el Premi Fundació Scientia, que s'emporta per tercer any consecutiu i per quarta vegada en els seus huit anys d'existència.

En la final estatal, en la qual van participar 56 equips de diferents comunitats autònomes, el First Lego aconseguí el tercer premi i per això han pogut representar a Espanya en el campionat mundial, on instal·laren un stand per a explicar el seu projecte.

En concret, els joves han ideat Hydroshield, un sistema multicapa per als murs de les naus espacials, que protegix als astronautes de la radiació.

El jurat, sorprés

A Detroit participaren un total de 108 equips i a l'esdeveniment assistiren 10.000 persones. Com expliquen des de l'Invictus Lego, a més del premi al treball en equip, el jurat va quedar altament sorprés per l'alt nivell que l'equip valencià va mostrar en tots els apartats (Valors, Projecte Científic i Disseny de Robots). A més, l'Invictus Lego és el primer equip valencià que s'ha classificat en una final mundial, encara que en 2018 ja guanyaren un tercer premi en un open a Estònia.

Els integrants actuals són Irene Alonso, Paula Chisbert, Álvaro Lisarde, Jordi Mateu Vidal, Pablo Montoya, Luis Sancho, Pablo Luján Sabater; amb els mentors Miguel García, Juan Olmeda, Irene Martínez, Sergio Díaz i Adrián Marquina. Els entrenadors són Gonzalo Cañada i Jorge García.