L'Ajuntament de Dénia ha obert el termini de presentació d'originals per a la segona edició del Premi de Narrativa Infantil-Juvenil en valencià «Ciutat de Dénia», on hi poden optar tots els escriptors i escriptores de qualsevol nacionalitat que presenten obres de narrativa inèdites, escrites en valencià i adreçades a lectors i lectores de 9 a 12 anys, abans del 31 de maig.

La dotació econòmica del premi és de 3.000 € i no suposa una bestreta dels drets d'autor. Les obres es podran lliurar, amb pseudònim i acompanyades de la plica corresponent, en format digital -gravades en un USB o en un CD-, en un arxiu PDF, o impreses per triplicat, a la Biblioteca Pública Municipal de Dénia (c/ de Sant Josep, 6).

Pel que fa a les característiques del text, l'extensió no podrà ser inferior a 30 pàgines ni superar-ne les 70 (DIN A4). La mida de la lletra haurà de ser de 12 punts, la tipografia, Arial, i l'interlineat, de doble espai. Les bases del premi es poden consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Dénia (www.denia.es).

Veredicte a l'octubre

Una vegada finalitze el termini de presentació de les obres, es publicarà un llistat provisional dels títols rebuts a la web del consistori i a la l'editorial Andana, que publicarà el text guanyador. Els autors i autores tindran un termini de 10 dies hàbils per a presentar les al·legacions pertinents. Una vegada resoltes aquestes, es publicarà el llistat definitiu a les webs esmentades.

El veredicte del jurat i la presentació pública del llibre es farà a l'octubre. El jurat, si ho considera oportú, podrà recomanar també la publicació de les obres no premiades que, segons el seu criteri, siguen mereixedores de ser editades.