El Programa +Colpbol, iniciativa de l'Associació Esportiva Colpbol en col·laboració amb la Fundació Trinidad Alfonso i gran aposta de l'associació per a este curs, continua desenvolupant-se i portant l'esport mixt, igualitari i inclusiu per tota la Comunitat Valenciana.

La primera gran fita del programa va ser el renovat estand a Expojove, on l'espai Colpbol va aglutinar al llarg de deu dies més 8.000 joves participants de 500 partits, tallers, exhibicions, partits intergeneracionals i visites de diversos equips.

Febrer va ser l'inici de la línia més ambiciosa de +Colpbol, «Juga a Colpbol», destinada a centres educatius, entitats que treballen amb xiquets, adolescents, persones amb diversitat funcional o en risc d'exclusió i entitats esportives. El pla de tallers didàctics de l'associació ha portat el Colpbol per una cinquantena de poblacions valencianes de les tres províncies, com Benicarló, Sant Vicent del Raspeig, l'Alcúdia, Alzira, Elx, Gandia, Xàtiva, Burjassot, Calp, Manises, Oliva, Xirivella, Bunyol, Callosa d'en Sarrià, Tavernes de la Valldigna, Alberic, Pedreguer, Alginet, Crevillent, Guardamar del Segura, les ciutats de València i Alacant... amb una participació de més de 4.000 xiquets, xiquetes i adolescents.

A més, el programa +Colpbol tenia marcat en roig la data del 5 d'abril, el Dia de l'Esport, altra de les línies de treball i concebut com una jornada especial de foment i reivindicació de la pràctica esportiva i els seus valors. L'associació va desplegar el Programa +Colpbol en el CEIP Sant Antoni de Pàdua de Xeresa, va celebrar la jornada de la Lliga Oficial de Colpbol entre Aldaia i Catarroja i va haver-hi activitats especials en el CRA Quart-Benavites, i en l'acte central del Dia de l'Esport en el Poliesportiu d'Oliva, on re es reuniren més de 2.000 escolars.

D'altra banda l'activitat estrela del Colpbol, la Lliga Oficial de Colpbol (LOC) ha continuat desenvolupant-se des d'octubre per tot el territori valencià i ja ha portat l'emoció a Alcàsser, Carcaixent, Port de Sagunt, Biar, Alzira, Aldaia, Pilar de la Horadada, Alfafar, Meliana, Albalat, Xirivella, Pedralba, Alfara, Crevillent, Paterna o les mateixes ciutats de València, Alacant, Castelló, Manises, Burjassot o Requena.

El seguiment i creixement continu de la pràctica i interés per este esport ha quedat reflectit també en altres iniciatives complementàries, com la Trobada AKOE de Colpbol, que va reunir a Mislata a 1.200 participants per gaudir del «Colpbol al carrer» dins les celebracions de les Trobades d'Escoles en Valencià; o la IV Jornada de Colpbol per a centres d'Educació Especial de la província de València, que va congregar en el Poliesportiu Verge del Carme-Beteró a 300 esportistes amb diversitat funcional de deu centres d'Alzira, Xest, Sagunt, Torrent, Castellar-Oliveral, Sueca, Gandia, Godella i València. Este esdeveniment va fer palès la passió que genera el Colpbol independentment de l'edat i condicions i el seu alt caràcter inclusiu i integrador.

Finalment la vessant formativa i divulgativa també ha tingut espai en el pla anual de l'entitat esportiva, amb xerrades, cursos i jornades impartides per Juanjo Bendicho i els tècnics de l'Associació a Benimaclet, Oliva, Oriola, la Universitat de València i la Universitat Catòlica.

La formació específica es completarà a juliol amb el III Curs de Monitor Base de Colpbol obert a estudiants i professionals de l'activitat física i l'esport dins la línia «Forma't Colpbol» del programa +Colpbol.

Fi de curs

En breu el gran protagonisme passarà a l'esdeveniment més massiu de l'any, la 22a edició de les Finals de Colpbol, que tancarà les activitats a l'àmbit autonòmic, però no la temporada, que tindrà al juny la seua culminació amb el Campionat d'Espanya 2019.

Les Finals de Colpbol 2019 reuniran 4.000 esportistes de 70 entitats al llarg de set jornades de competició entre el 17 i 31 de maig en cinc seus, Meliana, Sant Joan d'Alacant, Oliva, Burjassot i la ciutat de València; posteriorment vindrà el Campionat d'Espanya de Colpbol 2019, tercera edició de la competició d'este esport en l'àmbit estatal. Tots dos esdeveniments són oportunitats excel·lents per participar i gaudir de l'esport que no deixa mai ningú «fora de joc». Tota la informació està disponible a www.colpbol.com i www.valenciacolpbolcup.es i a colpbol@colpbol.es.