La Federació Escola Valencia ha convocat la segona edició del «Concurs de cartell de les Trobades» amb l'objectiu de promoure l'ús del valencià en l'àmbit de les escoles i instituts artístics del nostre territori.

En aquest certamen només pot participar l'alumnat matriculat en els batxillerats artístics, cicles formatius de disseny i il·lustració, escoles d'art i superiors de disseny, alumnes de grau en Publicitat i Relacions Públiques, i facultats de Belles Arts del País Valencià. Les propostes, que han d'haver-se realitzat com a treball de classe, es poden presentar individualment o en equip, i cada persona només pot presentar-ne una.

Els treballs han de ser obres originals i inèdites, així com representar el lema de les Trobades 2020, «Arrels de vida, llavors de futur», que reten homenatge a la mestra Empar Navarro i Giner. Aquests s'han d'enviar, fins al 15 de juny de 2019, inclòs, en un arxiu JPG, a l'adreça trobades@escolavalenciana.org, indicant en l'assumpte del missatge el nom i els cognoms de l'autor o autora de la proposta, i escrivint en el cos del missatge el nom i la població del centre educatiu al qual pertany i un telèfon de contacte.

El resultat del concurs es donarà a conéixer en el marc de la 17a Nit d'Escola Valenciana, tot i que el guardonat o la guardonada ho sabrà tan bon punt el jurat haja pres la decisió. El treball guanyador serà premiat amb 1.800 euros.

A la primera convocatòria del concurs de cartells, dedicada al lexicògraf valencià Francesc Ferrer i Pastor, es van presentar vint-i-quatre treballs. La proposta guanyadora va ser la de Marta Vidal Jover, estudiant de Gràfica Publicitària a l'EASD de Castelló.