El Museu de Belles Arts de València ha organitzat tallers familiars el protagonista dels quals és Hieronymus van Aken Bosch «El Bosch» i el «Tríptic de la passió» que té exposat el museu en la seua col·lecció permanent. Els tallers es faran els dies 9, 16 i 23 de juny d'11.30 a 13.00 hores al Museu de Belles Arts de València.

L'activitat «Figures animades del Bosch» permetrà als xiquets de quatre a 12 anys endinsar-se en el món imaginari de les obres del pintor, a més de desenvolupar la creativitat i les habilitats artístiques dels xiquets i les xiquetes.

En la primera part del taller, els més menuts disposaran de diferents figures d'animals de plàstic variats i peces seccionades que hauran d'acoblar per a crear el seu propi ésser imaginari, ajudats pels monitors o pels pares i mares.

En la segona part, els personatges a manera d'escultures creats pels xiquets al taller seran dibuixats i pintats per ells mateixos sobre paper, i després s'apegaran sobre un mural que representarà l'obra «El jardí de les delícies», que estarà buida de personatges i que s'omplirà amb els que hagen sigut creats pels assistents al taller. Les escultures se les podran endur a casa, però deixaran els seus dibuixos apegats en el mural com a resultat del seu pas pel museu.

Col·leccions permanents

El taller familiar és una activitat complementària que oferix el museu durant tres diumenges del mes de juny que completa les visites a la col·lecció permanent i a les dues exposicions que en estos moments es mantenen obertes el públic: «L'inici de la pintura moderna: Sorolla i el seu temps» i «Picasso-Cela: dibuixos, escrits i ceràmiques. Col·lecció Gabarrón».

Les places del taller de juny estan limitades a 20 participants i es requerix reserva prèvia mitjançant correu electrònic a monica@icaedro.com.