La Sala Russafa es prepara per a acollir el diumenge 23 de juny a les 19 h la gala de lliurament dels Premis Públic 2019. Un esdeveniment que es durà a terme just abans de la representació de l'obra Noche de Reyes, de William Shakespeare, emmarcada dins del 8é Festival de Tallers de Teatre Clàssic i dirigida per Chema Cardeña.

Durant tota la temporada teatral i després de cada funció, els espectadors valoren l'espectacle que han vist a la Sala Russafa, situada al carrer Dénia de València, mitjançant unes paperetes que ells mateixos introdueixen en una urna. Solament els espectacles produïts per la companyia Arden o per la Sala Russafa no entren en les votacions; la resta de companyies que representen en la sala són valorades pels espectadors.

Cada guardó està patrocinat per una empresa, mitjà de comunicació o entitat diferent. Al final de la temporada es revisen les puntuacions atorgades i es fa la mitjana atenent al nombre de funcions realitzades. Els Premis Públic són lliurats durant la celebració de la gala.

Entre els guardons que s'entregaran durant el transcurs de l'acte, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura atorgarà el Premi al Millor Treball Escolar i al Millor Col·legi Assistent. La mateixa vesprada també es reconeixerà el Millor Espectacle Valencià de Teatre; el Millor Espectacle Nacional de Teatre; el Millor Espectacle de Dansa; el Millor Espectacle Teatral per a Xiquets i Xiquetes; l'Espectacle Revelació 2019 i el Millor Directe Musical. A més a més, s'hi farà entrega del Premi a la Contribució Cultural i la Sala Russafa sortejarà el Premi a l'Espectador 2019.