El projecte LliureX de la Generalitat ha rebut el premi Open Awards 2019 per la contribució que fa a la innovació tecnològica oberta en el camp de l'educació.

Els Open Awards són els premis que lliura cada any l'organització d'OpenExpo Europe, la fira internacional de codi obert i programari lliure, que es celebrà a Madrid, i que és l'esdeveniment empresarial més gran d'Europa dedicat a economia mundial oberta.

L'organització lliurà la Menció d'Honor en la categoria de codi obert en educació i serveis socials al responsable del projecte LliureX, David Montalvà, de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, per l'aportació que fa en el camp de l'educació.

LliureX és una distribució GNU/Linux de baixada gratuïta, disponible en valencià i castellà. En 2005, la Generalitat va començar a implantar la primera versió de LliureX als centres escolars, el que implicava canviar el sistema operatiu dels centres i la incorporació de noves eines TIC en el procés d'aprenentatge.

LliureX oferix més de 450 aplicacions i recursos, com el paquet ofimàtic LibreOffice i altres aplicacions d'ús a les aules i en l'entorn privat. Actualment, està instal·lat en més de 120.000 ordinadors del sistema educatiu, en tots els centres educatius públics valencians, i s'ha convertit en referent mundial.