El director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant, Joan Borja, serà un dels ponents de la dotzena edició del Congrés d'Educació Josep Lluís Bausset, que se celebrarà del 26 al 28 de setembre a la Casa de Cultura de l'Alcúdia amb el títol «L'educació és política».

Borja és doctor en Filologia Catalana i compagina la docència i la investigació amb l'escriptura. Els aforismes de Joan Fuster, Café del temps i Rutes de llegenda són alguns dels llibres que ha publicat. La seua intervenció, titulada «Quadern de Biterna: paisatges de llegenda en el sistema educatiu valencià», tindrà lloc el divendres 27 de setembre a les 18.30 h.

El congrés començarà el dijous 26 de setembre a les 16.30 h amb una ponència de Jaume Carbonell, pedagog i sociòleg. A continuació, hi haurà una pausa-café i la jornada es reprendrà a les 19 h amb la conferència «La escucha como límite», a càrrec d'Antonio Méndez Rubio, professor de la Universitat de València.

L'endemà l'activitat començarà a les 16.30 h de la mà de María González Reyes, coordinadora pedagògica del col·legi Lourdes Fuhem i activista d'Ecologistas en acción, qui centrarà la seua intervenció en el canvi climàtic. Després d'un descans, serà el torn de Borja.

El dissabte la professora de la Universitat de Barcelona Anna Forés plantejarà als assistents «Respostes i preguntes des de la neuroeducació» (9.30 h) i Carmen Ruiz Repullo, especialista en prevenció de la violència de gènere i sociòloga, ensenyarà a «Educar en igualtat. Escoles lliures de violència masclista» (11.30 h).

Els docents no universitaris, els professionals de la Psicologia i el personal de les escoles infantils que hi vulguen assistir poden inscriure's a través del web del CEFIRE de Xàtiva, mentre que la resta de persones ho poden fer en el web de l'Ajuntament de l'Alcúdia. El termini d'inscripció finalitza el 16 de setembre i la matrícula és gratuïta.