La Fundació Oceanogràfic i Heineken han organitzat unes jornades de divulgació i conscienciació sobre el greu problema del fem marí i el seu impacte en els animals que habiten els oceans i la seua incidència també en els humans. Les jornades, que començaren ahir i finalitzen huies titulen «Oceans, tones de fem» i compten amb una convidada d'excepció i de gran rellevància mundial, Jo Ruxton, productora de la pel·lícula «A Plastic Ocean» i amb els impulsors de «Viure sense plàstics», Patrícia Reina i Fernando Gómez.

Ahir estava prevista la projecció a les 17:00 hores de la pel·lícula «A Plastic Ocean» a l'auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic i després un col·loqui amb la seua productora, una de les principals figures mundials en el moviment de concienciació contra el fem marí i, finalment, a partir de les 19:10 hores, l'afterwork Birras Amb.

Neteja de la platja

Per a hui, dimecres, la jornada serà més extensa, perquè comença a les 10.30 amb la benvinguda a tots els que vulguen participar i xarrada de sensibilització ambiental en el Parador del Saler, prèvia a l'acció de neteja de la platja, amb la seua conseqüent anàlisi i conclusions.

Després, a les 12:30 hores tindrà lloc un dels moments més emotius com és la solta d'una tortuga marina, recuperada en l'ARCA del Mar de la Fundació Oceanográfic.

La jornada continua a la vesprada amb l'acte BirrasConcienciaAfterwork by Heineken. Serà en l'aquari tropical de l'Oceanogràfic on intervindrà Jo Ruxton, productora d'«A plastic Ocean», i Patricia Reina i Fernando Gómez que explicaran la seua experiència i la seua iniciativa de «Viure sense plàstic».