Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Innovació a les aules

La volta al món de cinc quaderns

La Universitat CEU-UCH i les forces armades portaran «Quaderns de bitàcola» pedagògics a escoles de sis països

La volta al món de cinc quaderns

La Universitat CEU Cardenal Herrera i les Forces Armades (FAS) de València col·laboren en un projecte pedagògic internacional sobre la primera volta al món de Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano, en el qual cinc «quaderns de bitàcola» viatjaran des de centres educatius espanyols a col·legis de Xile, l'Argentina, l'Uruguai, Filipines i Guinea Equatorial perquè els escolars relaten en ells la petjada que la gesta dels històrics navegants va deixar en cada país.

Es tracta d'una iniciativa impulsada des dels Graus en Educació Infantil i Educació Primària del CEU, en la qual participen estudiants i professors de València i Castelló que, a més, s'inscriu en les activitats de la Càtedra Internacional CEU Elcano, en el marc de les commemoracions del cinqué centenari de la primera circumnavegació.

Els Agregats de Defensa, juntament amb els consellers d'Educació de les Ambaixades espanyoles, s'ocuparan del seu lliurament i recollida en cada centre escolar participant, seguint la travessia marítima de la primera circumnavegació.

Com explica la vicedegana dels Graus en Educació Infantil i Educació Primària de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Rosa García Bellido, «escolars de diferents nacionalitats, tutelats pels seus professors, relataran amb les seues paraules els esdeveniments que van viure als seus països els participants en esta gesta històrica. I, gràcies a eixes aportacions, els quaderns s'aniran enriquint amb cada etapa del viatge en cada centre educatiu i en cada país». «El nostre objectiu -ha afegit la docent-, és oferir als centres educatius un projecte pedagògic que implica una metodologia activa i innovadora i proporciona un aprenentatge transversal aplicable a totes les àrees i nivells d'aprenentatge, a més de promoure internacionalment el coneixement d'este fet històric».

Junt amb els quaderns, els col·legis participants en els diferents països rebran un llibre d'instruccions, una guia didàctica i un resum dels fets històrics. Els materials didàctics també poden consultar-se al web www.primeravueltaelcano.es i ser utilitzats per qualsevol centre del món.

El rector de la CEU-UCH, Vicente Navarro de Luján, i el Tinent General Francisco José Gan, han posat en valor l'innovador projecte que permetrà que joves espanyols i de la resta del món coneguen en profunditat una gesta clau en la història. En l'acte de presentació també participaren el delegat de Defensa en la Comunitat de València, Rafael Morenza, i la rectora de la Universitat CEU San Pablo, de Madrid, Rosa Visiedo.

El projecte contempla, per a octubre, la inauguració d'una exposició en la delegació del Ministeri de Defensa a la Comunitat Valenciana.

Compartir el artículo

stats