Les Jornades Culturals dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira (PLCA), amb el títol «Una mirada a la societat actual», se celebraran del 22 d'octubre al 7 de novembre. A excepció de la conferència del dia 22, que tindrà lloc al Gran Teatre d'Alzira, la resta d'actes seran a la Casa de la Cultura del municipi. Enguany, com a novetat, les conferències estan homologades pel CEFIRE de Xàtiva, que expedirà certificats d'assistència als docents en actiu que ho sol·liciten.

El programa arrancarà el dimarts 22 d'octubre a les 19 hores amb la conferència «Una mirada a l'educació», a càrrec del docent César Bona, qui va ser nominat en 2015 al prestigiós premi internacional Global Teacher Prize. L'autor de llibres com La nova educació o Les escoles que canvien el món centrarà la seua intervenció en l'ensenyament des de l'empatia. Aquesta conferència tindrà lloc al Gran Teatre d'Alzira i cal inscriure's prèviament.

El dijous 24 d'octubre a les 19.30 hores, l'escriptora Anna Moner, guanyadora del XXX Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira per La mirada de vidre, acostarà als lectors i les lectores el procés de creació d'aquesta novel·la que entremescla ocultisme i investigacions científiques poc ortodoxes en la Barcelona dels inicis del segle xx.

L'escriptor Vicent Dasí participarà en les jornades, junt al mag Rubén Aparici, el 29 d'octubre a les 19 hores, en què parlarà de la importància de la màgia en les seues obres. A més, els humoristes Eugeni Alemany, María Zamora i Pepa Cases ens convidaran a descobrir què ens fa riure als valencians i a les valencians el 5 de novembre a les 20 hores.

Les jornades es tancaran el 7 de novembre amb la ponència «Una mirada a la ciència» (19 h), a càrrec de David González Jara, guanyador del XXIV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General per Les molècules de la vida, sobre com apropar el coneixement científic a tota la societat.

Totes les activitats de les jornades són gratuïtes i estan obertes a qualsevol persona interessada. El programa d'actes entorn dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira també inclou altres activitats complementàries, com ara espectacles teatrals, exposicions o rutes culturals.