16 de octubre de 2019
16.10.2019

El peix serra també té el seu dia internacional

L'oceanogràfic organitza demà una sèrie d'activitats escolars per a posar en relleu el valor de l'espècie

15.10.2019 | 23:38
Exemplar de peix serra, greument amenaçat.

L'Oceanogràfic de València ha volgut subratllar el Dia Internacional del Peix Serra del demà, 17 d'octubre, amb una sèrie d'activitats dirigides a escolars per a posar en relleu el gran valor que té esta espècie, de la qual espoden vore dos exemplars en l'aquari.

En concret es tracta de treballar amb els cursos de 5é i 6é de Primària del CEIP Francisco Giner de los Ríos de València, que alternaran l'activitat amb una visita per la zona tècnica de l'aquari.

L'activitat consistirà en portar als xiquets i xiquetes, a les 10.30 hores, a la instal·lació d'Oceans on Marga Ardao, responsable d'Oceans, els explicarà tot el relacionat amb el peix serra i la seua problemàtica actual, perquè és una espècie que està amenaçada. L'alumnat podrà preguntar directament a la responsable tots els detalls referits a este interessant peix, pertanyent a la família Pristidae, que respondrà a les preguntes que els escolars li realitzen. A les 12.30 hores està revist que es repetisca l'activitat, d'una hora, amb un altre grup. En finalitzar la sessió, se'ls entregarà a cadascun dels participants una xapa amb el dibuix d'un peix serra.


Un animal en perill

El Dia internacional del peix serra està assenyalat per a crear consciència sobre una de les espècies de taurons més amenaçades del planeta. Per això, a nivell mundial s'elaboren campanyes per a este dia, on el missatge se centra en la conscienciació sobre el perill d'extinció que patixen les diferents espècies de taurons en general i els peixos serra en particular, a causa de les pràctiques de pesca destructives, la devastació de l'hàbitat i el comerç de curiositats. En concret, el peix serra és una espècie protegida per la seua característica serra, ja que en molts països es comercialitza com suvenir per als turistes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama