Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Innovació en les aules

Escola, empresa i universitat, a una per a afrontar reptes socials

Alumnat de batxillerat treballarà amb quatre corporacions en la segona edició d'un diploma del CEU San Pablo

Escola, empresa i universitat, a una per a afrontar reptes socials

El col·legi CEU San Pablo de València ha posat en marxa la segona edició del CEU Inschool University Diploma en Innovació Social (CIUD), un programa disruptiu perquè per primera vegada, la universitat, consultors experts en innovació i empresa s'acosten al talent jove dels col·legis per a abordar reptes socials del nostre entorn i treballar en equip amb ells. «Som pioners en unir estos quatre elements importantíssims», assenyala Amparo Arbiol, directora del Col·legi CEU Sant Pablo.

En esta segona edició, participen les empreses SP Berner, Edwards, Hidraqua i el Grup IFEDES. Estes firmes, líders en el seu sector, treballaran junt amb els alumnes de Batxillerat en reptes d'innovació social que els van plantejar el passat dilluns i als quals els alumnes tractaran de donar resposta. Per exemple, el repte que proposa Grup IFEDES és com ajudar als departaments de Relacions Humanes de les empreses per a involucrar als seus equips en el Voluntariat Corporatiu.

D'altra banda, SP Berner els plantejà com treballar amb els residus generats en la planta de manera que la seua reutilització servisca com a base per a fomentar l'ús eficient dels mateixos dins d'altres processos. Per la seua part, Edwards els posà el repte de trobar la manera de garantir el benestar i la salut de les persones involucrades en les empreses a través del desenvolupament de serveis que promoguen la reducció de desigualtats i minimitze l'impacte generat pel canvi climàtic.

Per últim, el repte d'Hidraqua és com treballar de manera efectiva en zones barrancoses a través d'accions que afavorisquen la conservació, que eviten l'erosió i que permeten mantindre la bioversitat vegetal i animal, afavorint l'assentament de fauna en estes zones.

Ara, l'alumnat haurà de proposar possibles solucions als reptes socials plantejats, argumentant els seus beneficis i riscos. Al costat de l'empresa, decidiran què s'ajusta millor en funció de diferents criteris, i identificaran tots els recursos necessaris per a desenvolupar les solucions.

Punt de vista adolescent

La directora del col·legi CEU Sant Pablo, Amparo Arbiol, assenyalà en la presentació d'esta nova edició, que este diploma «prepara des del col·legi als nostres xics per a aplicar les últimes eines i metodologies d'innovació en ús en les empreses més capdavanteres, com el pensament creatiu, i donar així resposta a reptes reals, amb un enfocament adolescent, creatiu, atrevit i propi dels nostres adolescents de 16 anys».

En la seua opinió, el més important d'este ambiciós programa és que «traurà als alumnes del llibre i els posarà en la realitat». «No es tracta de convertir-se en observadors sinó de formar part, de ser autèntics agents de la transformació, que és el més valuós per a un alumne que té l'energia, la il·lusió i la imaginació que tenen els estudiants de Batxillerat. Estan desitjant que creguem en ells per a posar-se en marxa, i realment hem d'aprofitar tota eixa energia», afirma Arbiol.

El CEU Inschool University Diploma en Innovació Social compta amb el suport de la Universitat CEU Cardenal Herrera, i la col·laboració de la consultora Aquora Business Education, referent en innovació. En la presentació de l'actual edició va participar la periodista Ami Bondia, que explica a l'alumnat que va transmetre que «hi ha que apostar per allò que realment ens apassiona, perquè quan ho fem, brillem i el treball es convertix en una font de creixement personal». «Els somnis es poden aconseguir amb tenacitat i esforç i tiren de tu des de que t'alces fins que et vas a dormir», va dir als joves.

Compartir el artículo

stats