23 de octubre de 2019
23.10.2019

«En marxa per la inclusió» convoca a 300 joves

23.10.2019 | 04:15

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), i la EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió (EAPN CV), formada per 28 entitats, presenten el programa «En Marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves», que es desenvolupa enguany i oferix un programa de 20 visites guiades a recursos d'entitats d'inclusió social, en els quals participaran més de 300 joves que podran trencar amb visions estereotipades de la pobresa i l'exclusió social.

El projecte té programades per als mesos d'octubre i novembre dotze visites a la ciutat de València a recursos de Acoec, Apip-Acam, YMCA, FISAT, Fundación Secretariado Gitano, Rais Llar Sí, Codifiva, Fundació Cepaim, Fundació Novaterra, Sant Joan de Déu Serveis Socials i Iniciatives Solidàries.

També estan programades huit visites guiades a Castelló a projectes socials de Cáritas Diocesana Sogorb-Castelló, FISAT, Creu Roja Castelló, PATIM, ACCEM, Acció contra la Fam i Fundació Secretariat Gitano.

La finalitat de les visites, reunides en una ruta per la inclusió social, és donar a conéixer el treball que realitzen les organitzacions per la inclusió social de persones en situació de major vulnerabilitat i quines són les claus i prioritats en la lluita contra la pobresa. Es pretén que els i les joves coneguen diferents realitats i aspectes de la pobresa o exclusió social en la Comunitat Valenciana, que s'acosten al context en el qual treballen les organitzacions, trenquen estereotips respecte a les persones afectades per esta realitat i s'informen sobre el valor del treball en xarxa i les opcions de voluntariat possibles.

«En Marxa per la Inclusió» inclou també tres tallers formatius a l'octubre i novembre en centres educatius i per a personal tècnic de joventut. El programa busca oferir oportunitats i sinergies entre la joventut, l'IVAJ -depenent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives- i les entitats d'inclusió social. El projecte es desenvolupa en el marc de la campanya «M'importa. Educar en valors» de l'IVAJ, en la web de la qual els joves poden inscriure's.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama