06 de noviembre de 2019
06.11.2019

Educació concedix les ajudes del bo infantil al 95 % dels sol·licitants

La conselleria destina 55,5 milions per a estes ajudes, el que suposa un augment del 20,6 % del pressupost respecte a l'any passat - En este curs ja s'han beneficiat més de 37.100 escolars de tota la C.Valenciana

06.11.2019 | 04:15
Educació concedix les ajudes del bo infantil al 95 % dels sol·licitants

La Conselleria d'Educació ha concedit este curs les ajudes econòmiques del bo infantil al 95 % de les famílies que ho han sol·licitat. Per comarques, el 96 % de les famílies d'Alacant que l'han sol·licitat es beneficien del bo infantil, ja que ha arribat l'ajuda, de moment, a 9.207 xiquetes i xiquets. A les comarques de Castelló tenen ja assegurat el bo infantil 3.328 alumnes, més del 95 % de famílies que han demanat les ajudes; mentre que a les comarques de València, la xifra de beneficiaris del bo infantil arriba a 24.556 escolars, el 95 % dels sol·licitants. En total, s'han concedit ja 37.101 ajudes, més d'un 5 % per damunt del curs 2016-17, malgrat la caiguda de la natalitat.

No obstant això, s'espera que la xifra de beneficiaris augmente en les pròximes setmanes, ja que la majoria dels exclosos no ho han estat per motius de renda, sinó per haver presentat documentació incompleta. Si estes famílies completen la documentació requerida que els falta, també rebran l'ajuda.

En total, Educació destina, en este curs escolar, un total de 55,5 milions d'euros en ajudes econòmiques per al bo infantil, la qual cosa suposa un increment del 20,6 % del pressupost respecte al curs passat.

Estes ajudes estan destinades a les famílies que han escolaritzat els seus fills i filles de 0 a 3 anys en les escoletes infantils de titularitat privada i també en els trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals. A més, també és gratuït el tram de 2 a 3 anys en les escoletes municipals que s'emmarca dins del Pla d'Avançament de l'Escolarització als dos anys en l'ensenyament públic

Cal recordar que l'alumnat del tram 2-3 anys de les escoletes municipals disposa d'aules gratuïtes des del curs 2018-19, igual que les escoletes de la Generalitat en el tram 0-3 i les aules de 2 anys establides en centres educatius d'Infantil i Primària. Este esforç per avançar l'escolarització als dos anys es traduïx en una inversió de vora 22,6 milions d'euros destinats a les famílies que porten els seus fills a les aules de 2 anys de les escoletes municipals.

Dels 90 als 180 euros
L'augment del pressupost en un 20,6 % respecte al curs passat permet incrementar els mínims i els màxims de les ajudes en el tram 2-3 anys en els centres privats, i les famílies que reben l'ajuda màxima de 200 euros en el tram 0-1 any en les escoletes infantils tant privades com municipals.

Pel que fa al tram de 2 a 3 anys en els centres privats, l'import mínim mensual serà de 90 euros, quan fins ara era de 80 euros, un augment de 12,5%, i l'import màxim creix un 28,6 % fins a arribar als 180 euros, mentre que abans era de 140 euros. Això repercutix en un augment important de la inversió de la conselleria en la xarxa d'escoletes infantils privades.

Paral·lelament, s'ha doblat el llindar de renda «per capita» mínim perquè les famílies tinguen dret a rebre l'ajuda màxima de 180 euros al mes en el tram de 0 a 1 any. Si el curs passat rebien l'ajuda màxima les famílies fins a uns ingressos de 2.000 euros anuals per membre de la unitat familiar, en este curs entren en este grup tots els beneficiaris amb un nivell de renda 'per capita' per davall dels 4.000 euros anuals.
La distribució de les ajudes es fa segons la renda familiar, que és el criteri principal per a la concessió del bo infantil, amb l'objectiu que les famílies que més ho necessiten puguen escolaritzar els seus fills i filles. L'import de l'ajuda que corresponga a cada família s'ha determinat en esta convocatòria en funció de la renda 'per capita' dels membres de la unitat familiar corresponent a la declaració de l'IRPF de l'exercici 2017.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama