06 de noviembre de 2019
06.11.2019

La Setmana Literària torna a omplir els carrers de Gandia de literatura

El lliurament dels premis literaris Ciutat de Gandia serà el 22 de novembre i s'hi representarà l'espectacle 'Tirant', basat en clàssic de Joanot Martoell

06.11.2019 | 04:15
La Setmana Literària torna a omplir els carrers de Gandia de literatura

Gandia acull a partir de divendres una nova edició de la Setmana Literària, que culminarà el diumenge 24 de novembre amb el XXIII Homenatge a la Paraula, dedicat enguany a l'escriptora Àngels Moreno. L'acte tindrà lloc a les 19 h al Teatre Serrano i inclourà un espectacle teatral dirigit per Ximo Vidal.

Dins del programa d'activitats trobem el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia, que se celebrarà el divendres 22 de novembre a les 20 h al Teatre Serrano. Hi coneixerem els guanyadors i les guanyadores dels premis Ausiàs March de poesia, Joanot Martorell de narrativa i Joan Roís de Corella a la trajectòria literària. A continuació, es representarà l'espectacle Tirant, inspirat en el clàssic de Joanot Martorell.

La Setmana Literària s'iniciarà el divendres amb la commemoració del 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer, declarat escriptor de l'any 2019 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ferran Garcia-Oliver impartirà la conferència «Xam, xam, so d'aram. Sant Vicent: el mag de la paraula» a les 19 h a la Biblioteca Central.

El programa d'activitats, que es pot consultar en el web de l'Ajuntament de Gandia, inclou un recital poètic i musical en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés, una lectura infantil col·lectiva de fragments del Tirant lo Blanc, una ruta literària per la ciutat i la ja tradicional «Nit de contes al Palau», entre altres.

A més, l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques de Gandia col·labora en l'organització de la 5a Trobada de Professorat de Valencià, impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, que tindrà lloc el 29 i 30 de novembre a la Casa de Cultura d'Alzira baix el títol «Escriptura creativa a l'aula».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama