La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport continua apostant per la innovació educativa. Més concretament en els Projectes d'Investigació i Innovació Educativa (PIIE), per als quals en este curs acadèmic s'han destinat quasi dos milions d'euros que permetran posar en marxa 656 projectes en més de 649 centres educatius de tota la geografia de la Comunitat Valenciana.

Així, del total de projectes, en este curs hi ha 84 PIIE que aborden la inclusió educativa a través de múltiples eines, des de les arts escèniques fins a la robòtica o l'esport. Per altra banda, també rebran ajudes altres 86 projectes dissenyats per a treballar l'educació per al desenvolupament sostenible en tots els espais dels centres, activitats i serveis educatius. Entre estos últims destaquen les ecoescoles, els projectes per a renaturalitzar els patis o els horts escolars.

Per comarques, 215 centres educatius d'Alacant rebran 657.332,98 euros per a innovar i millorar la seua pràctica educativa. A les comarques de Castelló són 84 els centres docents que es repartiran 242.988 euros per a portar avant les seues propostes innovadores. La inversió en innovació educativa a les comarques de València puja a 1.025.711,11 euros i arribarà a 350 escoles i instituts.

Segons manifesta el conseller d'Educació, Vicent Marzà: «Invertim més d'1,9 milions d'euros en 656 projectes innovadors de 649 centres docents on una de cada quatre iniciatives estan relacionades amb experiències que afavorixen la inclusió educativa o amb treballs per a integrar la sostenibilitat mediambiental en el model pedagògic dels centres».

Més qualitat

Amb esta convocatòria, la conselleria d'Educació de la Generalitat porta acumulats 5,4 milions d'euros d'inversió en projectes d'investigació i innovació educativa en quatre anys, prop de nou vegades més que en els quatre anys anteriors

Com explica el conseller d'Educació, s'està fent «un esforç continuat i ja hem promogut 2.129 projectes d'investigació i innovació educativa entre 2016 i 2019, vora tres vegades més que en els quatre anys anteriors, amb l'objectiu d'avançar en nous models pedagògics i millorar l'educació valenciana».

El total d'1,9 milions d'euros d'inversió en experiències innovadores que es desenvolupen al llarg d'este curs multiplica quasi per onze la quantitat que es va destinar als PIIE en 2014 (182.001 euros).

Respecte a l'any passat, la inversió puja un 41 %, ja que creix per damunt del mig milió d'euros, la qual cosa ha permés subvencionar 100 projectes més i, per tant, l'augment d'experiències finançades és del 18 %.

A estos projectes d'innovació també cal sumar els fons europeus dels Erasmus+, que este curs reben un total de 124 escoles i instituts valencians. En total, es tracta d'un fons de 5,2 milions d'euros.