Entorn d'unes dues-centes persones van aprofitar la jornada del Dia del Soci del Oceanogràfic del passat dissabte, 16 de novembre, per a conéixer més de prop, i d'una forma més selectiva, les diferents instal·lacions del centre-aquari guiades per personal especialitzat.

A més de recórrer els diferents escenaris i hàbitats de l'Oceanogràfic, els socis van poder visitar l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals Marins, la ja coneguda com a ARCA de la Mar, de la mà de les persones que cuiden, literalment, dels animals que allí es recuperen. Principalment les tortugues que, per diverses raons patixen accidents, s'intoxiquen, mengen plàstics o, accidentalment, són extretes entre les arts de pesca.

Gràcies a la col·laboració dels pescadors, i després de diversos anys d'informació i conscienciació, estos animals són enviats a l'ARCA de la Mar a través de la Xarxa de Avaraments, on els veterinaris i especialistes de la Fundació Oceanogràfic els curen i recuperen, en la majoria de les vegades, de l'embòlia pulmonar que patixen en eixir de la mar arrossegats per les xarxes precipitadament.

Recorreguts «temàrtics»

Els participants del Dia del Soci també van tindre l'oportunitat de realitzar algun dels recorreguts «temàrtics» previstos en la programació habitual de l'Oceanogràfic, en els quals guiats per especialistes, van poder recórrer les instal·lacions de l'àrea d'Oceans i conéixer els secrets dels taurons.

Va haver-hi, a més, projeccions audiovisuals de les dues pel·lícules que es poden veure en l'Oceanogràfic diàriament: «20.000 llegües de viatge submarí» i «Huracà» durant les quals es poden experimentar sensacions relacionades amb les imatges de les pel·lícules.

Com la jornada especial del Dia del Soci es va desenvolupar en el marc de la Setmana de la Ciència, l'Oceanogràfic va oferir, a manera de clausura, uns monòlegs de ciència en clau d'humor. A més, els més xicotets van poder protagonitzar els especials «tibu-tallers», amb mostres biològiques i explicacions educatives relacionades, entre altres, amb els taurons.