L'Octubre Centre de Cultura Contemporània acollirà la segona edició de la jornada formativa «Clubs de lectura. Entre línies» el divendres 13 de desembre. Es tracta d'una activitat gratuïta adreçada a aquells professionals de biblioteques, llibreries i Centres de Formació de Persones Adultes (CFPA) que coordinen o volen posar en marxa un club de lectura en valencià.

Les persones que vulguen matricular-se en l'activitat hauran d'inscriure's prèviament, si no ho han fet ja, en el web www.clubdelecturaenvalencia.org. El termini finalitza l'11 de desembre, inclòs. En el cas d'assistir acompanyat o acompanyada, caldrà informar l'organització per tal que reserve el seient corresponent.

La jornada començarà a les 10 h amb la presentació de la formació i dels materials didàctics que s'hi lliuraran als participants. A continuació, l'especialista en animació lectora Anna Ballester, escriptora i membre de tres clubs de lectura, impartirà el taller «Quin llibre llegim?», on aportarà idees sobre què fer durant i després de la lectura d'un llibre al club.

A les 11.30 h el coordinador del Programa d'Acció Lectora de Barcelona, Óscar Carreño, hi farà una conferència sobre com conduir les reunions: «Clubs de lectura més enllà dels clubs de lectura». És autor dels llibres Clubes de lectura. Obra en movimiento (UOC, 2012) i El eco de las lecturas (Ministerio de educación de Chile, 2015) i ha coordinat els clubs de lectura de les biblioteques de Barcelona.

Intercanvi de pràctiques

L'activitat clourà amb la presentació d'experiències a càrrec de diversos coordinadors i coordinadores de clubs de lectura valencians que hauran d'apuntar-s'hi prèviament enviant un correu electrònic a clubsdelectura@fundaciobromera.org. En l'assumpte hauran de posar «Presentació d'experiències» i, en el cos del missatge, indicaran les següents dades: nom i cognoms; nom de la biblioteca, llibreria o CFPA; telèfon de contacte i adreça electrònica.