Xàtiva acull aquest divendres i dissabte la 5a Trobada de Professorat de Valencià, que tindrà lloc a la Casa de Cultura del municipi amb el títol «Escriptura creativa a l'aula». La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és l'encarregada d'organitzar l'activitat, en estreta col·laboració amb els ajuntaments de Xàtiva i Alzira, l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques de l'Ajuntament de Gandia i Escola Valenciana.

Les jornades, homologades per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, començaran el divendres 29 a les 17 h amb la ponència «Escriure per crear a l'època d'Internet», a càrrec del doctor en Didàctica de la Llengua Daniel Cassany, autor de més de 16 monografies i un centenar d'articles científics sobre l'ensenyament de la llengua. A continuació, l'escriptora i comunicadora Fani Grande impartirà un taller sobre com iniciar l'alumnat en l'escriptura creativa a través de tècniques narratives.

Ponències i diàlegs

L'endemà, la trobada es reprendrà a les 9 h amb la ponència «La construcció del relat i els personatges», a càrrec de l'escriptor i periodista Xavier Aliaga. Després hi haurà un diàleg entre el poeta i traductor Marc Granell i Josep Antoni Fluixà, escriptor i director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, sobre el procés creatiu en la poesia. Tancaran la jornada representants de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Sambori i la Comissió Cívica Vicent Marçà, que parlaran sobre els premis que convoquen anualment per a estimular l'escriptura als centres educatius: el Concurs d'Escriptura en Valencià per a Estudiants d'ESO, el Premi Sambori i el Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà, respectivament.

Els inscrits en l'activitat formativa gaudiran en exclusiva d'un concert de Pep Gimeno «Botifarra», que tindrà lloc el divendres a les 20 h, i de la ruta turística «Xàtiva Monumental», que s'iniciarà el dissabte a les 16 hores.