El projecte d'entrenament de lleons marins per a la localització, el rescat i l'assistència en ambient aquàtic seguix els passos previstos des que es va signar, en 2016, el conveni entre la Fundació Oceanogràfic,la Ciutat de les Arts i les Ciències i l'Estat Major de la Defensa, en el qual està implicada directament la Unitat Militar, la coneguda com a UME.

A principis del mes d'agost, una delegació del Tercer Batalló de l'UME, composta per representants dels equips de busseig i cinològic, van compartir una jornada de treball amb els entrenadors dels lleons marins de l'Oceanogràfic i responsables de la fundació per a conéixer els progressos del programa de rescat.

Esta setmana, i durant dues jornades, han sigut set membres de l'equip de busseig de l'UME els que, després de conéixer tots els detalls i característiques de l'exercici, han pogut treballar directament amb el lleó marí Ginger, executant algunes de les maniobres que s'haurien de realitzar en cas de rescat i de localització d'un objecte o persona en la mar o en aigües interiors.

De fet, han sigut els militars els encarregats de treballar directament amb l'animal i d'aportar els diferents materials que s'utilitzen en accions d'emergència i rescat. Durant les dues jornades, militars i professionals de l'Oceanogràfic van intercanviar impressions i experiències per a perfeccionar el programa.