L'Acadèmia Valenciana de la Llengua va lliurar el passat dissabte, en el monestir de Sant Miquel dels Reis, el I Premi Carme Miquel al foment del valencià, premi que va rebre el departament de Valencià de l'IES Cayetano Sempere, d'Elx, mentre que la professora Teresa Más Galvañ, del Col·legi Nostra Senyora del Carme, d'Oriola, va quedat finalista. Este premi, instituït per l'AVL en record de la mestra i acadèmica Carme Miquel, s'ha creat amb el propòsit de valorar i estimular el treball del professorat en l'àmbit del foment de la llengua al llarg del curs acadèmic. En esta primera edició han participat vint-i-dos centres públics, privats i concertats de tota la Comunitat Valenciana.

Igualment, l'AVL va entregar els premis del III Concurs d'Escriptura en valencià per a l'alumnat d'ESO on enguany han participat 5.000 estudiants. Els guanyadors dels primers premis han sigut Marc Aragonés (Primer d'ESO), Josep Gilabert (Segon d'ESO), Claudia Giménez (Tercer d'ESO) i Mar Masià (Quart d'ESO), mentre que el primer premi a la participació el va rebre l'IES Torrellano, d'Elx.

La tercera edició del Concurs d'Escriptura en Valencià, organitzat per l'AVL -amb el patrocini d'El Corte Inglés i Caixa Popular, i la col·laboració de Bioparc València i la Fundació Bromera-, portava per lema «Els nostres majors, els meus iaios». La dotació d'estos premis ha superat els 10.000 euros. L'acte va comptar amb l'assistència d'unes 200 persones.

Per cursos , els guanyadors han estat els següents: en la categoria de 1r d'ESO, Marc Aragonés Hernández, del Col·legi Villa Fàtima de Borriana ha guanyat el primer permi; Irene Bonet Herranz, de l'IES Eduardo Merello de Sagunt, ha quedat en segona posició mentre que Alejandro Bueno Cuenca, del Col·legi Nostra Senyora dels Socors de Benetússer, ha quedat tercer. Quant als accèsits en esta categoria han recaigut en Marta Monsó Valero del Col·legi Claret de Benimaclet i en Antonio Marcilla Céspedes del Col·legi San José Cluny de Novelda.

En la categoria de 2n d'ESO, Josep Gilabert Sanchis, de l'IES Enric Valor de Pego, ha guanyat el primer premi mentre que Maria Bargues Herrera, del Col·legi Julio Verne de Torrent i Isabel Herrera Nebot de l'IES Puçol de Puçol, han quedat en segona i tercera posició respectivament. Ivan Cholocava, de l'IES Ràdio Exterior d'Alacant i Ariadna Oller Bengoechea, del Col·legi de la Consolació de Castelló han sigut guardonats amb un accèsit en esta categoria.

Estudiants més majors

L'alumna del Complex Mas Camarena de Paterna, Claudia Giménez Martínez, ha guanyat en la categoria de 3r d'ESO. El segon premi ha sigut per a Joan López Valle, del Centre Camarena Canet d'En Berenguer i el tercer per a Samuel Jiménez Molina, del Col·legi La Puríssima de Torrevella. Els accèsits en esta categoria han sigut atorgats a Eduardo Hilario García de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi i a Jennifer Moliner Barrera de l'IES Bovalar de Castelló.

Pel que fa als estudiants més majors, els de 4t d'ESO, els premis han quedat així: el primer per a Mar Masià Blasco de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi; el segon per a Marta Ribera Ramos, del Col·legi Abecé de Gandia i el tercer per a Laura Gass Marzal, del Col·legi San José de la Montaña d'Oliva. Els accèsits han sigut per a Jordi Ferrer Pardo, de l'Escola La Gavina de Picanya i per a Lucía Roselló Calé del Col·legi Regina Carmeli de Paterna.

Els centres guardonats al premi de Participació han sigut, per este ordre, l'IES Torrellano de la Torre del Pla d'Elx, l'IES La Canal, de Petrer i el Col·legi La Pusríssima de Torrent.