La nova edició del Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat se celebrarà del 13 al 15 de desembre al Centre del Carme Cultura Contemporània de València. Com en anys anteriors, oferirà, d'una banda, una fira del llibre il·lustrat amb editorials, llibreries i segells d'autoedició de caràcter internacional i, de l'altra, un festival amb activitats paral·leles com trobades entre professionals, xarrades o tallers.

Baba Kamo comptarà, a més, amb l'exposició internacional Babalunga i kamolongos, que exhibirà les obres d'una selecció de professionals de la il·lustració. La mostra s'instal·larà a partir del 13 de desembre en el Centre del Carme i hi romandrà fins gener de 2020. D'entre els participants, un jurat triarà la millor il·lustració. El guanyador o guanyadora realitzarà la imatge gràfica de la pròxima edició i serà obsequiat amb 1.500 euros.

Jornades per a docents

Dins del programa d'activitats de la mostra, el Cefire de Plurilingüisme ha organitzat les III Jornades Àlbum il·lustrat i escola, que se celebraran el 13 i el 14 de desembre a les instal·lacions del Museu del Centre del Carme.

La il·lustradora Marta Altés encetarà les jornades, de 10 hores de durada, el divendres 13 a les 16.30 h amb una conferència al voltant de la seua obra. A continuació, les docents Llúcia Torregrosa, Sònia Real i Laia Alonso, participaran en una taula redona per a compartir les seues experiències amb l'àlbum il·lustrat a l'aula.

El dissabte 14 a les 9 h es reprendran les jornades amb l'artista islandesa Birgitta Sif, que compagina la il·lustració amb l'ensenyament. Després, els participants hauran de triar dos tallers d'entre els sis que s'ofereixen en aquesta ocasió, dividits en tres itineraris diferents: experiències literàries, artístiques i inclusives.