L'Octubre Centre de Cultura Contemporània acull aquest divendres la segona edició de la jornada formativa «Clubs de lectura. Entre línies». Es tracta d'una activitat gratuïta adreçada a aquells professionals de biblioteques, llibreries i Centres de Formació de Persones Adultes (CFPA) que coordinen o volen posar en marxa un club de lectura en valencià.

La jornada començarà a les 10 h amb la presentació de la formació i dels materials didàctics que es lliuraran als participants. A continuació, l'especialista en animació lectora Anna Ballester, escriptora i membre de tres clubs de lectura, impartirà el taller «Quin llibre llegim?», on aportarà idees sobre què fer durant i després de la lectura d'un llibre al club.

A les 11.30 h el coordinador del Programa d'Acció Lectora de Barcelona, Óscar Carreño, farà una conferència sobre com conduir les reunions: «Clubs de lectura més enllà dels clubs de lectura». És autor dels llibres Clubes de lectura. Obra en movimiento (UOC, 2012) i El eco de las lecturas (Ministerio de Educación de Chile, 2015) i ha coordinat els clubs de lectura de les biblioteques de Barcelona.

A les 12.30 h es farà una pausa per a prendre café. L'activitat acabarà amb la presentació d'experiències a càrrec de diversos coordinadors i coordinadores de clubs de lectura de biblioteques, llibreries i CFPA valencians que es van inscriure prèviament com a candidats.

La campanya «Clubs de lectura. Entre línies» va ser impulsada el passat mes de maig per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura amb l'objectiu d'estimular la creació i dinamització de clubs de lectura en valencià entre la població adulta.

Durant la jornada, la Fundació Bromera lliurarà als assistents una bossa amb materials didàctics que penjarà també, en format digital, a l'espai web www.clubdelecturaenvalencia.org, on està tota la informació sobre la iniciativa.