Una àmplia representació de l'equip d'investigadors de la Fundació Oceanogràfic està participant activament en el primer Congrés Mundial de Mamífers Marins (World Marine Mammal Conference - WMMC 2019), que reunix, des del dilluns fins demà, a més de 2.700 especialistes internacionals a Barcelona.

El congrés pretén, entre altres objectius, abordar les amenaces globals per a la conservació d'estos animals, potenciar la col·laboració internacional gràcies a l'intercanvi de coneixements i experiències i, també, aportar els principals avanços en matèria de conservació.

Sota el lema «Junts per a la ciència i la conservació» i organitzat per la Universitat de Barcelona i l'entitat Submon, la trobada es constituïx en un espai per al debat entre científics, conservacionistes, gestors, educadors, estudiants i professionals.

Els membres de la Fundació Oceanogràfic expliquen estos dies alguns dels avanços científics que s'han publicat recentment referits al comportament i interacció de dofins, així com els resultats de les espirometries realitzades en estos animals; les troballes sobre el morbillivirus que afecta als dofins al Mediterrani o les vocalitzacions de belugues.