L'IES Benicalap de València és el centre educatiu de tota Espanya que més participació ha registrat dins de la seua categoria en la 17a edició de l'Olimpíada Solidària d'Estudi (OSE) ja que ha comptabilitzat més de 200 estudiants d'ESO i Batxillerat.

Així, en el projecte, que s'ha desenvolupat entre el 5 de novembre i el 5 de desembre en horari de 16:00 a 19:00 hores de dilluns a dijous, l'institut valencià ha aconseguit recaptar en hores d'estudi més de 1.500 euros ja que, per cada hora d'estudi, l'organització de l'olimpíada destina «1 olimpio» a finançar projectes de cooperació al desenvolupament, en esta edició en Equador, el Congo i Senegal. Però l'IES Benicalap, que ja va participar el curs passat, no és l'únic centre valencià que ha format part de l'OSE. L'IES Salvador Gadea d'Aldaia i l'Associació Tonaira d'Alacant també han volgut sumar-se a esta iniciativa que, en esta edició portava per lema «Estic on puc ajudar» i ha posat l'accent en sensibilitzar a milers de joves sobre el problema de la falta d'accés a l'educació en països en desenvolupament, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030.

A més, esta innovadora acció de sensibilització i solidaritat, té participants de tota la geografia espanyola, però també de diferents parts del món. Tant és així, que en l'última edició han participat quasi 40.000 persones que han dedicat més de 364.000 hores d'estudi en les 254 sales habilitades per a poder dur a terme este apassionant repte.