Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura reconeixen enguany la trajectòria de l'escriptor Joan Pla i el treball a favor de la cultura de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA). Els guardons, impulsats per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, distingeixen aquelles persones i institucions o iniciatives que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l'entitat, com ara la promoció de la lectura i la difusió del valencià.

Nascut a Artana i docent de professió, Joan Pla ha publicat més de 60 novel·les, entre les quals destaca Mor una vida, es trenca un amor, un dels clàssics per excel·lència de la literatura valenciana. Editat en 1981, ha venut més de 200.000 exemplars. Les seues obres han rebut diversos premis literaris, com l'Enric Valor de Novel·la, el Bancaixa de Narrativa Juvenil o el Vicent Silvestre de Narrativa Infantil.

En la modalitat col·lectiva, el guardó ha sigut enguany per a l'IECMA. Amb més de 600 socis i 35 anys al servei de la cultura, s'ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de la província d'Alacant. Va nàixer l'any 1985 com un espai d'encontre on trobar tot tipus de treballs o d'informació cultural de i sobre la Marina Alta.

A més, durant el lliurament dels premis, s'hi retrà homenatge a Llorenç Giménez, que ens va deixar en 2019. Escriptor, contacontes i docent, va ser un dels impulsors de la renovació pedagògica a l'escola valenciana i un dels màxims exponents de la narració oral valenciana.

Anna Ballester i Carles Cano

El lliurament tindrà lloc el divendres 7 de febrer, a partir de les 20.30 h, en el transcurs d'un sopar literari al saló Siglo XXI de l'Alcúdia, on assistiran representants del món polític, cultural i de l'ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixa nit tan especial.

Amb l'objectiu de commemorar el mestre de la rondalla, la gala serà presentada pels contacontes valencians Anna Ballester i Carles Cano.